EUROPSKA LIGA

Ruski prvak Rubin pregazio Hapoel iz Tel Aviva

Rubin Kazan's Sergei Semak (L) fights for the ball with Hapoel Tel Aviv's Zurab Menteshashvili during their Europa League last 32 first-leg soccer match at the Central stadium in Kazan February 18, 2010. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA)
 Reuters

Kazan je bio domaćin prvoj odigranoj utakmici šesnaestine finala nogometne Europa lige, a domaći navijači su mogli uživati u devedeset minuta predstave svojih miljenika.

Ruski prvak Rubin je pobijedio izraelski Hapoel iz Tel Aviva 3-0, a za goste nema pravo igranja hrvatski nogometaš Bojan Vručina, koji je tijekom ljetnih mjeseci nastupao za Slaven Belupo u Europi.

Aleksander Buharov, 24-godišnji domaći napadač, bio je prvo ime utakmice s dva pogotka i to u samom začetku utakmice. Svladao je ruski igrač gostujućeg vratara Enyeamu u 14. i 23. minuti, čime je potpuno olakšao posao domaćinu. Priču je 69. minuti zaključio Semak trećim pogotkom, čime je Rubin došao na mali korak do plasmana u osminu finala ovog natjecanja.

Podsjetimo da je Rubin tijekom Lige prvaka ove sezone uspio pobijediti čak i Barcelonu u gostima, ali je na kraju ostao na ljestvici iza Katalonaca i milanskog Intera.

Europa liga, šesnaestina finala (prve utakmice):

Rubin Kazan - Hapoel Tel Aviv 3-0 (Buharov 14., 23., Semak 69.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:24