VAHID HALILHODŽIĆ

'Rukavina mora prestati biti malodušan'

'Nisam spavao već dvije noći, neki igrači imaju nove funkcije, imao sam za njih dobar nos, a hoće li isti istrčati u četvrtak, imam još vremena za razmišljanje'
Zapresic, 301010.Prva HNL liga, 13.kolo nogometne utakmice izmedju Intera i Dinama.Na slici: Ilija Loncarevic trener Intera.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Dinamo je lako stigao do pobjede u Zaprešiću. 'Div iz predgrađa' nije bio na razini zadatka i lideru prvenstva nije bilo teško upisati tri nova boda na konto. Svjestan je toga bio i trener Vahid Halilhodžić.

- Rutinska pobjeda. Znali smo se nametnuti igrom, ponašanjem i kvalitetom. Njihova pogođena greda bila nam je upozorenje nakon kojeg smo se trgli, probudili i dominirali, mogli smo i uvjerljivije slaviti, ni u jednom trenutku naša pobjeda nije dovedena u pitanje. Malo nam je šepala završnica, no nakon 3-0 u gostima nemamo pravo biti sitničavi, doći će sve na svoje. U Belgiji nas čeka teško gostovanje, ovo je najbolja priprema za predstojeći dvoboj u Bruggeu.

Zabrinjava li vas Kelava?

- Bez obzira kako iskusan vratar bio, javi se nespokojstvo kad se promaše dvije-tri lopte. Volio bih da to s povratnim loptama Ivan bolje izvodi, s njime se na tome puno radi, imam u njega puno povjerenje.

Koliki dio ovog sastava će istrčati u četvrtak?

- Ne znam... Nisam spavao već dvije noći, neki igrači imaju nove funkcije, imao sam za njih dobar nos, a hoće li isti istrčati u četvrtak, imam još vremena za razmišljanje... Trebat ćemo se dobro braniti ali i zabiti jedan ili dva gola. Imat čemo više prostora više nego u Zagrebu.

Od Bruggea do Bruggea ste ostvarili tri domaće pobjede u laganom ritmu, je li to adekvatna priprema za ono što vas čeka u četrvtak?

- Ritam je kakav jest. Igrali smo konstruktivno, s kolektivnim duhom. Europa je druga razina i ritam, nastojat ćemo se adaptirati. U prethodne tri utakmice nismo bili inferiorni, bili smo bolji od sva tri suparnika, jedino smo se protiv Bruggea počeli naivno otvarati, s premalo osiguranja, pa visili 20-ak minuta.

Zabrinjava li vas Rukavinin post?

- Bit će to teška godina za njega, kao što sam rekao još u Osijeku, ali ne pravim pritisak na njega u pogledu golova. Doći će njegove realizatorske sposobnosti na veću razinu. Treba samo biti više uporan, a manje malodušan, mora vjerovati u sebe i svoje kolege - poručio je Vaha.

Trener Intera Ilija Lončarević nije mogao ništa osim čestitati protivniku.

- Apsolutno zaslužena Dinamova pobjeda. Mi ovakvi kakvi smo bili ne bismo izgubili protiv nijednoh drugog suparnika ni slučajno. Dinamo je ipak prejak, presudile su naše pojedinalčne i kolektivne greške u određenim dijelovima utakmice, a prema naprijed nismo akcije uspijevali završiti do kraja, bili nemoćni. Zamjeram samo na nediscipliniranoj igri pred kraj, kad smo zbog izlaska Šarića ostali s čovjekom manje, no mladi igrači koji su ušli bili su željni igre i nadigravanja. Sretno Dinamu u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 14:18