DINAMO NEĆE U DVORANU

Posinković: Jedan klub u šahu drži ostatak lige

U Spaladium Areni ne mogu se načuditi da netko uopće razmišlja o ukidanju Dvoranskog prvenstva
 Jure Mišković / Cropix

ZAGREB - Nakon što je već u listopadu potpisao kapitulaciju u prvenstvu, nada Hajduka kako će pred svojim navijačima imati priliku braniti naslov dvoranskog prvaka trajat će tek do srijede. Sasvim je izvjesno da će se turnir odgoditi za ‘neka bolja vremena’. U gradu pod Marjnom nešto slično dalo se i naslutiti.

- Kontakti su bili učestali, a onda su odjednom prestali. Sve se odvijalo na relaciji udruga-grad. Mi smo tu treći faktor - rekao je Renco Posinković, a ‘mi’ je u ovom slučaju Spaladium Arena u kojoj naš sugovornik obnaša funkciju stručnog suradnika za prodaju i marketing.

- Termin je trebao biti od 12. do 17. siječnja. U pet dana dvorana bi funkcionirala čak 10 sati dnevno. Osim prvoligaša, planirali smo organizirati i prvenstvo škola. Bio bi to vrhunski i iznimno posjećen događaj - smatra Posinković.

Financijska šteta u takvim slučajevima je neizbježna. Ipak, ostali smo bez konkretnih brojki.

- Teško nam je procijeniti, ali lako se mogu približiti brojke ako znamo da bi čak 13 momčadi pet dana bilo stanovnicima Splita (nap. p. Hajduk, Zadar i Šibenik dolazili bi samo na utakmice). Siguran sam da bi utakmice gledalo 8 tisuća navijača dnevno, a ne smijemo zanemariti niti sponzore koje bi privukao televizijski prijenos - referirao je Posinković koji nije mogao izraziti čuđenje da takav događaj može postati upitan.

- U vrijeme kada se u nogometu ništa ne događa, besmisleno mi je da netko razmišlja o ukidanju projekta. Nije mi jasno kako jedan klub može držati u šahu ostatak - sam je Posinković zaključio odakle ‘vitar puše’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 14:45