ODLAZAK IZ NJEMAČKE

OLIĆ O NASTAVKU KARIJERE 'Za mene i Dinamo je već prekasno. Engleski Stoke je moj prvi izbor'

'Najbliži sam Stokeu, iako je i HSV u igri. Brazil? Sav se naježim kad se sjetim tog dana. Nećemo zakazati'
 Bruno Konjevic / CROPIX

U uvertiri utakmice u švicarskom St. Gallenu hrvatski su nogometaši odradili sponzorske obaveze i snimanja reklama. Obaveza je to koja im teško pada, no profesionalno su odradili posao. U prostorima Sportskog centra Polet u Svetoj Klari doslovno su izazvali invaziju osnovnoškolaca u potrazi za autogramima i zajedničkim fotografijama.

Uvijek nasmijani i srdačni Ivica Olić priznao je da mu je to možda i najteži dio posla:

Zov iz Premiershipa

- S navijačima nije problem, no ova su snimanja pravi napor i jedva čekam da to odradimo. Lakše bih odigrao napornih 90 minuta makar i najzahtjevnije utakmice. No, i to je dio posla i mora se odraditi...

Ola odrađuje zadnji period u Wolfsburgu i priprema se za novu selidbu, pri čemu je najizglednije da će završiti na Otoku:

- Istina je, pričalo se o odlasku u SAD, o Dubaiju, no Engleska je ipak prvi izbor jer je Stoke pokazao ozbiljan interes. Ponovit ću, lijepo bi bilo igrati protiv Manchester Uniteda, Liverpoola i ostalih engleskih velikana. Ipak, nije sve završeno, ništa nisam potpisao iako su razgovori sa Stokeom bili vrlo ozbiljni.

Postoji mogućnost da Ivica i ostane u Njemačkoj u kojoj je, osim u Wolfsburgu, igrao i u Herthi i Bayernu:

- Ima još nekoliko opcija u Njemačkoj tako da moramo još malo pričekati. Da, moj bivši HSV je također u igri. Nikad ne reci nikad, no odlučit ću tijekom ovog mjeseca.

Mnogi hrvatski navijači, ponajprije oni iz Zagreba, voljeli bi ga vidjeti u Dinamu. Uz osmijeh je otklonio tu mogućnost:

Izbornikov pristup

- Za mene i Dinamo je već prekasno! S Dinamom sam osvojio prvenstvo i bio najbolji strijelac HNL-a. Ne želim pokvariti dojam koji sam ostavio...

Promjena na kormilu reprezentacije i spartanski pristup, koji je nametnuo Niko Kovač za Olića, iako je već u ozbiljnim godinama, nisu nikakav problem:

- Niko Kovač je uvijek bio takav, studiozan i maksimalno angažiran. Za razliku od nekih mlađih igrača, imao sam tu sreću da sam igrao s njime. Kakav je bio kao igrač, takav je i sada te mi prilagodba na tu novinu nije teško pala.

Ultimatum za Brazil

Švicarska je pred našim igračima, no Olić i suigrači već su u Brazilu:

- Ako smo već morali biti s njima u skupini, nije moglo ljepše ispasti od ovoga da s njima otvaramo mundijal. Sav se naježim kad se sjetim da ćemo tog dana biti centar svijeta. Sigurno nećemo zakazati...

I Brazilci se ozbiljno spremaju za otvaranje SP-a:

- Pričao sam sa klupskim kolegom Luizom Gustavom i vidio da u Brazilu znaju sve o nama. Svjesni su da neće s Hrvatskom biti lako, velik će biti pritisak na njima.

Ivica ne osjeća pritisak, dapače: - Djeca su mi dala ultimatum i svi idu u Brazil. Ne mogu ih natjerati da se predomisle. Ići će i par mojih ljudi iz Davora i oni će čuvati djecu zajedno sa suprugom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 09:03