MAGLA SVUDA

Nije se vidio gol pa je u Varaždinu završilo 0-0

Utakmica je na kraju završila nepopularnim rezultatom 0:0, što je i najpravedniji ishod ovog susreta
Varazdin, 211109.Utakmica prve HNL izmedju NK Varteks i NK Slaven Belupo se unatoc magli igra na gradskom stadionu u Varazdinu.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Iako je magla do pred sam početak prijetila odgodi susreta na nedjeljni termin od 13 sati i 30 minuta, odlukom glavnog suca, kapetana obiju momčadi i delegata, pred početak utakmice odlučeno je da se susjedski derbi ipak odigra u subotu navečer.

Nadmetanje je pratilo tek tristotinjak gledatelja, što je neslavan rekord kada je u pitanju varteksov stadion, što je opet potvrdilo da je noćni termin u kasnu jesen čisti promašaj, a oni koji su u subotu i došli na stadion teško su mogli s tribina dobro vidjeti što se događa na terenu.

Utakmica je na kraju završila nepopularnim rezultatom 0:0, što je i najpravedniji ishod ovog susreta, koji je odigran na granici regularnosti. U prvom dijelu igralo se uglavnom na sredini terena. Prva opanost zbila se u 12. minuti, kada se pred golom domaćih u prilici našao Vojnović, ali je poslao loptu preko grede, dok je u 32. minuti Smrekar je iz neposredne blizine pogodio vanjski dio mreže.

U 33. minuti, s oko 25 metara, udarac Tkalčića završio iznad grede, dok se u dobroj situaciji u 43. minuti, na dodavanje Delića, našao Posavec, ali je previše komplicirao i na kraju mu je obrana „krojača“ uzela loptu. Nastavak susreta bolje su otvorili gosti, pri čemu je u 53. Papa loptu poslao iznad gola, dok je u 57. minuti Dreven dva puta spašavao svoju mrežu, no tko je bio pred golom „krojača“ zbog magle se nije moglo vidjeti. Varteks u drugom dijelu nije imao prilike, sve do 87. minute, kada je s dvadesetak metara snažno pucao Mumlek, ali je vratar Pelin bio siguran.

Varteks - Slaven Belupo 0-0

Sudac: Igor Pristovnik 6 (Zagreb), pomoćnici: Soldatich (Rijeka), Čavlina (Zagreb). Strijelci: Žuti kartoni: Šimek, Jagačić, Golubar, D. Škvorc, Vojnović, Maras, Vručina. Igrač utakmice: Saša Dreven (Varteks) stadion Varteksa, gledatelja: 300.

VARTEKS: Dreven 6,5, Tkalčić 6, Punčec 6, D. Škvorc 6, Šimek 6, Jagačić 6 (od 86. Conjar -), Brezovec 6,5, Mumlek 6,5, Golubar 6, Mujanović 5,5 (od 82. G. Vuk -), Smrekar 5,5 (od 76. Hojski -)

SLAVEN BELUPO: Pelin 6, Csizmadia 6, Kokalović 6,5, Rogulj 5,5 (od 46. Vručina 6), Maras 6, Papa 5,5, Šafarić 6 (od 80. Jurić -), Posavec 6, Delić 6,5, Vojnović 6, Poredski 5,5 (od 63. Tepurić 5,5)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 02:27