DINAMO NA KUŠNJI

'Modri će biti izbačeni ako bude nereda!'

 Ronald Goršić / Cropix

U Bruxellesu su boravili Dinamov direktor Damir Vrbanović, tehniko Davor Bukovina i povjerenik za sigurnost Ivan Arbutina iz PU Zagreb da bi s predstavnicima Anderlechta usuglasili pojedinosti gostovanja i utakmice Europske lige 2. prosinca od 21.05 na stadionu Constant Vanden Stock koji prima oko 22.000 gledatelja.

- Budući da je Anderlecht gostovao u Temišvaru nakon Dinama, raspolaže svim informacijama o nemilim scenama koje su tamo priredili naši navijači, stoga će se pripremiti pozorno - javlja Vrbanović. - Imamo pravo na 714 ulaznica do kojih će se doći vaučerima podijeljenima u Zagrebu. Novost je da je svaka karta personalizirana, s imenom i prezimenom. U Bruxelles mogu samo i jedino oni s vaučerima, ako će se u okolici stadiona vrzmati navijači bez vaučera odmah će biti uhićeni pa deportirani!

Dinamo raspolaže isključivo s tih 714 ulaznica u dijelu gledališta strogo namijenjenom gostujućim simpatizerima. Na dan utakmice nema prodaje ulaznica, čak 90 posto kapaciteta pripada godišnjim pretplatnicima.

Maksimirska ekspedicija na put kreće 1. prosinca redovnom linijom, tako se i vraća dan poslije nastupa, čartera nema zbog recesije. Boravit će u hotelu Sofitel.

- Ljudi iz Anderlechta bili su izrazito susretljivi, srdačni, ugodni, uzvraćajući tako za gostoprimstvo u Zagrebu. Predsjednik Roger Vanden Stock, funkcionar s ogromnim stažom u forumima UEFA-e, istinski je iznenađen što smo izborili blažu kaznu u žalbenom postupku za Slučaj Temišvar iako se žalio i “tužitelj”...

Za to najveće zasluge, naravno, pripadaju Damiru Vrbanoviću, koji još jednom pojašnjava:

- Neće Dinamo biti kažnjen trogodišnjim izgonom iz Europe kad i ako se dogodi prvi eksces, nego smo tri godine na kušnji, na probi, pod posebnim nadzorom. Ukoliko bi se, ne daj Bože, zgodio incident u režiji naših navijača, odmah bismo bili izbačeni iz međunarodnog kupa. Pritom se misli na nerede i na stadionu i u gradu, jednako su opasni, katastrofalni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 11:46