DOBAR POČETAK U CITYJU

Mancini još samo treba ušutkati Sir Alexa

Roberto Mancini, trofejni trener Intera, pobjedom (2-0), debitirao je na klupi Manchester Cityja. Pljesak na startu, 47.000 gledatelja. Nakon što su ga dočekali na nož...
 Reuters

Zbog smjene Marka Hughesa kipjelo je i u svlačionici. Bellamy i Given predvodili su pobunu. Ali, šeik Mansour se nije previše uzbudio. Uložio je 300.000.000 u pojačanja i menadžer koji je proizvodio - odlazi. Mancini je “pobunjenicima” objasnio:

- Cijenim što ste ljudski i profesionalno vezani za trenera, takav je bio i moj odnos s Boškovom i Erikssonom. Vjerujem da ćemo uspostaviti još bolju suradnju ako se svi dovoljno potrudimo.

Deset bodova iz Chelseaja

Mancini se vratio klupi. Posljednji je puta vodio Inter 24. svgibnja 2008. na rimskom Olimpicu u porazu 1-2 od Rome u finalu Kupa Italije. S Morattijem, predsjednikom Intera, rastao se 30. listopada ove godine (imao je ugovor do 2012.), uzevši otrpremninu od 8.000.000 eura. Šeik Mansour gurnuo mu je u ruke ugovor od 12.000.000 eura za tri godine.

Engleska mu nije nepoznata nogometna zemlja. S 36 godina igrao je kratko (2001. godine), u Leicester Cityju. Pet utakmica od siječnja do kraja sezone. Debitiravši remijem (0-0) s Arsenalom. Trenerski debi sa Stokeom bio je uspješniji (2-0). Petrov i Tevez donijeli su mu radost.

- Velika utakmica s fantastičnim igračima... Ovo je moj prvi tjedan i sve je bio OK. Zadovoljan sam, nismo primili pogodak, a ravnoteža momčadi je najbitnija. U nastavku se osjećao umor, ali dobar je bio protok lopte, to je bitno. Given je za mene najbolji vratar Engleske, među 4-5 najboljih na svijetu. Robinho? Igrao je 70 minuta, zamijenjen je zbog umora, osjetio sam potrebu zatvoriti taj dio terena - rekao je Mancini.

Manchester City je na šestoj poziciji poslije 19. kola. Kasni deset bodova za vodećim Chelseajem trenera Ancelottija, ali ima i utakmicu manje. Mancinijev imperativni zadatak je izboriti Ligu prvaka, a to je četvrta pozicija.

Slijede li nova pojačanja?

Manchester City - Chelsea kao Inter - Milan, Mancini protiv Ancelottija, pod budnim okom Fabija Capella, izbornika engleske reprezentacije...

- Polako, Ancelotti je još daleko, visoko u oblacima. Moramo naporno raditi ako želimo napredovati, dohvatiti top formu. Ali najprije regeneracija, čeka nas prvo gostovanje, Wolverhampton, već sutra...

Hoće li šeik Mansour biti darežljiv kao Moratti u Interu? Nastaviti s kupovinom zvijezda da bi Manciniju omogućio juriš na vrh ljestvice. Spominju se imena Giorgija Chiellinija (13.000.000 eura), pa Antonija Cassana, Gennara Gattusa, Giampaola Pazzinija, ali i stopera iz Rubin Kazana, Cristiana Ansaldija.

Mancini zna kako voditi zvijezde, pokazao je to u Interu. Za sada je ušutio svlačionicu, ali ne i susjeda Fergusona, koji mu predviđa brzu smjenu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 14:20