NEZAUSTAVLJIVI NIZ

Leonardo uspješno vozi Berlusconijev bolid

Milan nije izgubio posljednjih 11 utakmica. Za vodećim Interom kasni šest bodova (s utakmicom manje), a u nedjelju je derbi. U prvom dijelu sezone bilo je 4-0 za Inter... Sada je situacija malo drukčija
 AP

Leonardo Nascimento de Araujo, 40 godina, u svibnju 1999. godine zamijenio je u Perugi Zvonimira Bobana u 78. minuti. Milan je pod vodstvom trenera Zaccheronija svladao domaćina na čijoj je klupi sjedio Boškov, a u napadu igrao Miki Rapaić. To su uspomene. Ljetos je Brazilac na upravljenje dobio “Berlusconijev bolid”. Otišao je Maldini, prodan je Kaka... Leonardo je naslijedio Ancelottija. Po Gallijanijevoj filozofiji - Žene i volove iz svojih krajeva. A Leonardo je jedan iz obitelji Milan. Žigosani “crveno-crni vrag”.

Dugo su hodali kroz maglu krize. Adriano Galliani priznaje:

- Bilo je to najteže razdoblje u ove 24 godine. Predsjednik Berlusconi sa svojim orkestrom imao je hrabrosti igrati na kartu apsolutnog debitanta trenerskoga i sada uživamo u plodovima Leonardova rada. S njim imam posebnu komunikaciju. Jedini je trener s kojim sam na - ti!

A prije dva mjeseca nad Milanellom lebdio je duh - Van Bastena. Leonardo je hodao po rubu provalije. Mogao je brzo zaključiti trenersku karijeru. Meteorski. Nakon 11 utakmica bez poraza Leonardo puše za vratom Mourinhu i Interu. U prvoj utakmici je bilo 0-4. Sada će Leonardo sambom nastojati gurnuti pijesak u Mourinhov stroj.

Mourinho ne skida s lica masku namrgođenosti, dok je Leonardo prirodan - Brazilac. Oživio je Ronaldinha, u svlačionici je veselje, na terenu radost igranja. Capello je imao bič, Ancelotti se bavio psihologijom, a Leonardo ljudske odnose stavlja ispred profesionalnih.

- Ljubav i zagrljaji. Ne može pobjeđivati onaj tko ne dobiva ljubav. I Capello mi je davao ljubav, tako ću ja sa svojim igračima. Može se ratovati bez bejzbol palica, Gandhi nije podigao glas, s oslobodio je Indiju... - govori Leonardo.

Je li Berlusconi našao svog Guardiolu? Proljeće će pokazati. Ako su ruže - procvjetat će! U svakom slučaju borba postaje zanimljiva. Milan je digao glavu! Inter je jači, Milan - maštovitiji. Nepredvidljiv. Mourinho i Leonardo, kao treneri, nemaju ništa zajedničkog. Portugalac je perfekcionist, Brazilac je u hodu mijenjao sustave zabave, pronašao dobitnu kombinaciju. U nedjelju polaže diplomski kod profesora Mourinha!

Ronaldinho: Želim odlučiti nedjeljni derbi

Gledatelji na San Siru će u nedjelju svjedočiti novom velikom gradskom derbiju između Intera i Milana, dva glavna pretedenta za naslov prvaka u Seriji A...

Trenutačno Inter ima šest bodova više, no Milan ima utakmicu manje (gostovanje kod Fiorentine), a moguća pobjeda Milana bi pritom Leonardov sastav sasvim približila Mourinhovoj momčadi.

Milan, pak, potvrđuje sjajnu formu u posljednje vrijeme, a rolu vođe na terenu je preuzeo 29-godišnji Ronaldinho koji je ove sezone u Seriji A postigao devet pogodaka (u 18 utakmica).

- Mogao bih odlučiti derbi u nedjelju, zašto ne? - rekao je Ronaldinho, koji je zabio jedini pogodak u ovom derbiju, a prilikom svog prvog sudjelovanja u srazu te dvije momčadi (rujan 2008. godine).

- Mislim da možemo osvojiti i naslov prvaka. U dobroj smo formi, na pravom putu.

Na pitanje o pronalaženju motiva i budućnosti u Milanu Ronaldinho je rekao:

- Mogao bih završiti karijeru u Milanu. Ne bih imao ništa protiv. Koliko ću još igrati? Kada bi mi uspjelo, volio bih biti po tom pitanju na tragu Maldinija ili Romarija. Volim nogomet i želim ga igrati što dulje. ( totalsport)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 07:40