JURČIĆ BUŠI

Kruno, pripremaš li momčad ili kantu za napucavanje?

Rečenica Dinamova trenera ‘uđe li Dinamo u Ligu prvaka, logično je da klub proda Sammira i Badelja’ izazvala je opću konsternaciju ‘modrog puka’. Ili je Jurčić bio neoprezan ili time svjesno motivira svoje najbolje igrače
 Drago Sopta/Cropix

ZAGREB - I dok Zdravko Mamić samo što nije navukao radno odijelo pa primio zidarsku žlicu i pridružio se Sakomanovim brigadama, njegov trener stotinjak kilometara od Maksimira “buba i ostaje živ”.

Kruno Jurčić je, uvjerili smo se u Mariboru, iznimno predan svome radu. Na treningu je sto posto unutra, a prije i poslije s okupljenim suradnicima analizira, proučava, smišlja...

Možda mu je upravo zbog te silne koncentracije i pobjegla izjava koja je zatresla “modri” puk.

- Ako uđemo u Ligu prvaka, realno je da odu Sammir i Badelj - skup riječi s njegovim potpisom izazvala je opću konsternaciju. Tih nekoliko riječi kao krpom je prebrisalo silan trud koji su u Maksimiru uložili u animiranje publike.

Koji su razlozi Jurčićevoj izjavi? Jel' Dinamo ipak trgovačko društvo ili je trener Dinama svjesno pustio balon koji ima za cilj trgnuti spomenuti dvojac. Tandem veznjaka djeluje malo rezervirano, a bez njih će proboj u Ligu prvaka ostati tek pusti sanak.

Jer, ako Dinamo ostvari dugogodišnji san i postane stanovnik elitnog nogometnog društva, nije realna prodaja najboljih igrača! Iz puno razloga. Nabrojat ćemo samo neke.

S financijske strane LP donosi desetak milijuna eura, ali možda je i važniji valorizacija vrijednosti momčadi. Ona se, kažu stručnjaci, povećava za 20 do 30 posto. A ako još netko zabljesne...

- Pa ako uđemo u Ligu prvaka, ne bih ni htio otići. Nema smisla - komentirao je Sammir izjavu trenera i dodao: - Pa tko bi propustio utakmicu s Realom ili Barcelonom?

Osim love, u Dinamu moraju paziti i na ugled. Bez dva najbolja igrača Dinamo bi lako mogao završiti u “uglednom društvu” s Debrecenom, Maccabijem, Žilinom i Partizanom.

To su klubovi koji su u posljednja dva izdanja navukli na sebe uloge momčadi na kojima se radi gol razlika. Naime, završili su natjecanje sa šest čistih poraza...

U Maksimiru već više od desetljeća zazivaju sveti cilj, pa zar ne bi bilo i porazno i nesportski da kad ga (i ako ga) napokon ostvare, rasprodaju najbolje igrače te postanu kanta za napucavanje!?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 11:54