SPREMNI NA RASTANAK

Karačić: Moramo već sada uigravati sastav bez Zeca!

'Posebna priča je ne igranje Zeca, što za nas predstavlja veliki i nenadoknadiv problem. To je novi moment i valja vidjeti kako ćemo funkcionirati bez njega'
Sibenik, 271009.Stadion Subicevac.Osmina finala Hrvatskoga nogometnog kupa izmedju Sibenika i Rijeke.Na fotografiji: Ermin Zec (Sibenik) slavi gol.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

ŠIBENIK - Vrlo visok poraz i katastrofalnu igru ‘modrih’ u Maksimiru na Šubićevcu žele što prije potisnuti u zaborav. Nije to lako, pogotovo igračima i treneru Karačiću, koji usprkos svemu, djeluje smireno i ohrabrujuće.

- Igrali smo katastrofalno, daleko najgore od kada sam na Šubićevcu. Na kraju smo još i dobro prošli i sve što mogu kazati je, ne ponovilo se više nikada. Život ide dalje, pred nama je domaći susret s Međimurjem, koji je za mene, utakmica jeseni. Moramo se potpuno mobilizirati, kako bi taj susret riješili u svoju korist i potvrdili da je ‘petarda’ u Maksimiru bio samo loš dan i ništa više - već se okreće novom suparniku u prvenstvu, trener Karačić.

Susret s Čakovčanima, šibenski prvoligaš dočekat će znatno oslabljen, bez pomoći požutjelog prvog strijelca, Zeca i Jurčevića, koji je sasvim nepotrebno zaradio ‘crvendaća’ u Maksimiru:

- Ljut sam na ovu dvojicu naših igrača, poglavito na Jurčevića, koji kao iskusan igrač ne smije sebi dozvoliti luksuz i napraviti onakvu glupost protiv Dinama. Posebna priča je ne igranje Zeca, što za nas predstavlja veliki i nenadoknadiv problem. To je novi moment i valja vidjeti kako ćemo funkcionirati bez njega. Uostalom, moramo se pripremiti za njegov vjerojatni odlazak ove zime i već protiv Čakovčana početi uigravati novu varijantu u napadu.

A sljedeći suparnik, Međimurje, bez obzira što se do sada nisu nigdje osladili, igraju dobro u gostima:

- Po zakonu velikih brojeva i njima negdje treba krenuti i zato dodatno moramo biti obazrivi i mobilni, kako ne bismo baš mi doživjeli neugodno iznenađenje - upozorava Karačić. Za uzdrmane Šibenčane stanka u prvenstvu došla je kao naručena, kako bi konsolidirali svoje redove:

- Bilo bi znatno nepovoljnije po nas da smo odmah morali nastaviti prvenstvenu trku, nakon debakla u Maksimiru. Ovako, pak, imamo znatno više vremena, kako bi stvari doveli na svoje mjesto i do kraja prvog dijela nastavili u istom ritmu, kojeg smo imali prije ogleda s Dinamom - optimist je trener momčadi s Šubićevca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 09:51