STIGLI U BRUXELLES

Ibanez: Anderlecht nema šanse protiv Dinama

Optimizam pršti na sve strane u momčadi Dinama koja protiv Anderlechta najavljuje juriš od prve minute na pobjedu koja život znači
Zagreb, 011209.Zagrebacka zracna luka Pleso.Odlazak nogometasa Dinama u Bruxelles na susret 5. kola Eurolige sa belgijskim Anderlechtom.Krunoslav Jurcic okruzen novinarima prije odlaska u Bruxelles.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

BRUXELLES - Ako je Ajax bio prejak za Dinamo, a činjenica je da su plavi iz dva ogleda izašli s bodovnom nulom, onda bi Anderlecht trebao biti lakši zalogaj za prvaka Hrvatske. Pobjeda u Bruxellesu se traži “pod mus” jer samo tri boda ostavljaju Dinamo u igri za europskim snom. Za takav je pothvat iznimno bitna atmosfera, a na tom planu Kruno Jurčić definitivno ima brigu manje.

Svjedočili smo putovanju “modrih” u europsku prijestolnicu i može se zaključiti da optimizam pršti na sve strane. Vedri, nasmijani i veseli kao da prekosutra igraju protiv Lučkog, a ne prvaka Belgije. Optimizam im nije omeo niti revni granični policajac koji im je odreda poželio sreću, ali tek od četvrtka.

- Kaj je rekao? - zamolio nas je Ibanez da mu prevedemo na hrvatski.

- Ma nemaju šanse - zaključio je Argentinac kojem su suigrači nadjenuli nadimak Wesley Snipes, a koji će sigurno okusiti atmosferu Constant Vanden Stock stadiona s obzirom da mu je zemljak Cufre kartoniran, baš kao i Calello. Nema niti Ilije Sivonjića koji je zbog ozljede ostao u Zagrebu za razliku od Slepičke koji je unatoč upali grla pronašao svoje mjesto u avionu.

- I zbog tih razloga smatram kako je ovo teško putovanje za Dinamo - otkrio je Jurčić kojem se u momčad vraća Kovač, a i Pedro Morales će dobiti svoju minutažu.

Trener je i više nego jasan po pitanju ambicija.

- Dobili smo novu priliku i treba je iskoristiti. Ne samo zbog tri boda koji nas ostavljaju u igri, već i zbog koeficijenta - rekao je Kruno Jurčić i prizvao u sjećanje prvu utakmicu:

- S obzirom da smo već igrali protiv Anderlechta, osjetili smo da možemo parirati domaćinu. Trebamo ponoviti svoju igru i stvoriti im puno problema.

Protivnika je Jurčić gledao u nekoliko navrata i ne skriva dojam koji nosi iz špijunskih misija.

- Imaju izuzetno široki kadar igrača. U momčad im se vraćaju neki koje nisu koristili u Zagrebu. Na stadionu je domaćinska atmosfera koju oni znalački koriste. Osjetili smo ih, a to mojim momcima daje nadu da možemo protiv njih.

Mogu u svakom slučaju, samo je pitanje na koji će način prvak Hrvatske to učiniti. Agresivno od prve minute.

- Tako je. Moramo krenuti napadački i dati si šansu. Nemamo što izgubiti.

Kakvog domaćina očekuje, Jurčić je otkrio u sljedećoj rečenici:

- Svjesni su u kakvoj su situaciji. Njima je i bod dosta. Sumnjam da će jurišati.

A hoće li Dinamo jurišati na tri razlike ako u ranoj fazi otključaju mrežu protivnika.

- Ne razmišljamo o tome. Samo o pobjedi. Realnije je da Ajax pobijedi Anderlecht u zadnjem kolu.

Oko 400 navijača Dinama

Grad na močvari, što bi bio prijevod imena glavnog grada Belgije, tijekom utorka po ničemu nije odavao dojam da se dan kasnije igra neka utakmica. Administrativno sjedište EU, domovina mnogih strip junaka, vrsnih čokolada, piva, kongresnog turizma i grad s preko 80 muzeja u srijedu će pohoditi i 400 BBB-a. Domaćini su utakmicu proglasili visokorizičnom, a osiguravat će je i helikopter koji će kružiti iznad stadiona. (al)

Dinamovci smješteni u centru grada

Modra ekspedicija koja osim momčadi i stručnog stožera broji i znatan dio radne zajednice, smještena je u samom centru grada. Predvode je predsjednik Barišić te izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić. Momčad je okusila travnjak stadiona u Belgiji u 19 sati, dok su domaćini vježbali dva sata ranije. (al)

Europska liga, skupina A

Parovi 5. kola, 2. prosinca:

Timisoara - Ajax 21.05

Anderlecht - Dinamo 21.05

TABLICA

1. Ajax 4 2 2 0 5-2 8

2. Anderlecht 4 2 2 0 6-2 8

3. Dinamo 4 1 0 3 4-6 3

4. Timisoara 4 0 2 2 1-6 2

Parovi 6. kola, 17. prosinca: Ajax - Anderlecht i Dinamo - Timisoara (19.00).

ANDERLECHT - DINAMO

Stadion Constant Vanden Stock, 21.00

Sudac: Douglas McDonald; pomoćnici: Conquer, Chambers (svi Škotska)

Anderlecht: Protto - Gillet, Mazuch, Bernardez - Deschaht, Sare, Biglia, Kouyate, Boussoufa - Suarez

Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Ibanez - Badelj, Vrdoljak - Tomečak, Mandžukić, Sammir – Papadopoulos

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 06:32