SUCI SELE U DRUGU LIGU

HNL apsurdi: Igor Pamić vrijeđao Henrija Bellea, a na kraju je Kamerunac 'popio' veću kaznu!

Tin Dolički odlučio je da Hajduk neće igrati jednu utakmicu bez gledatelja, ali zato će morati platiti 80.000 kuna
 Duje Klarić/CROPIX

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević donio je odluke po prijavama i pokrenutim postupcima s utakmice 6. kola Istra 1961-Split.

Treneri Igor Pamić i Tonći Bašić koji su na utakmici udaljeni s klupa u poluvremenu, kažnjeni su sa po 8.000 kuna novčane kazne zbog međusobnog vrijeđanja i psovanja što je utvrđeno iz dopunskih očitovanja sudaca.

Trener vratara RNK Split Tihomir Bulat kojeg je sudac prijavio zbog vrijeđanja po završetku utakmice kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna.

Igrač Splita Henri Belle koji se pred početak utakmice odbio rukovati s igračima Istre 1961 čime se nesportski ponio, ali i povrijedio obvezne odluke HNS-a kojima je određen način početka utakmice također je kažnjen novčano: mora platiti 10.000 kuna.

Hajduk ipak neće morati odigrati jednu domaću utakmicu bez prisustva gledatelja. Komisija za žalbe Prve HNL djelomično je usvojila žalbu Hajduka na kaznu Disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića koja datira još od 29. svibnja, a odnosila se na utakmicu 25. kola prošlog prvenstva protiv Karlovca kada je klub kao recidivist (osam slučaja u prošlom prvenstvu) kažnjen zbog bacanja baklji u teren i s time povezanim prekida susreta.

Umjesto kazne od jedne prvenstvene ili kup utakmice bez gledatelja Hajduku je odlukom Komisije na čelu s Tinom Doličkim kazna preinačena u novčanu kaznu od 80 tisuća kuna.

Da je pristigla odluka Komisije pozitivna po Hajduk potvrdio je klupski odvjetnik Damir Primorac.

- Drago nam je da je djelomično usvojena žalba Hajduka i što će momčad ipak igrati uz prisustvo gledatelja.

Nakon što se i krajem prošle sezone žalio na odluku Hajduku je prijetilo i da prvi ovosezonski domaći susret sa Splitom odigra bez publike, no na koncu su stalne žalbe urodile plodom. Komisija je kao olakotnu okolnost uzela činjenicu da je Hajduk kao organizator susreta učinio sve u okviru svojih mogućnosti po pitanju broja angažiranih redara i prisutnih pripadnika policije.

Postoji mogućnost da bi u ovakvim slučajevima ubuduće Hajduk mogao tražiti naknadu štete od angažiranih zaštitarskih službi i policije zbog propusta u radu za koje kazne mora plaćati klub.

Šest sudaca leti u Drugu ligu

Dva i pol sata trajao je sastanak Komisije za suce HNS-a, kojem su prisustvovale sve relevantne osobe. Nitko od sudionika sastanka nije htio razgovarati, ali se HNS ipak smilovao i dao opširno priopćenje.

Tko zna zašto komisija nije htjela navesti imena i prezimena svojih nes(p)retnih manekena sa zviždaljkom i zastavicom, navodi se samo ligaško kolo i pripadajući natjecateljski par. Nema sumnje da se radi o Domaguju Ljubičiću i Hrvoju Barišiću (Zagreb-Slaven Belupo, zakinut Zagreb), Josipu Havaiću (Lokomotiva-Hajduk, zakinut Hajduk), Mariju Strahonji (Osijek-Rijeka, zakinuta Rijeka) te Igoru Križariću i Draženu Pejiću (Rijeka-Hajduk, zakinut Hajduk) kako se već naveliko pisalo i pričalo.

Svi oni će na određeno vrijeme, dakle: do daljnjega, suditi i mahati drugoligašima. Dok po prosudbi komisije ne steknu odgovarajući formu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 06:02