DOBAR MOTIV IGRAČIMA

Chelseajevi skauti gledat će dvoboj Intera i Hajduka

Delačev skrbnik Sebastian Arnesen bit će na tribini u Zaprešiću
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Još mlad vratar Matej Delač jedna je od najvećih uzdanica Intera, koji što prije želi osigurati mirno proljeće. No, otkako je potpisao ugovor s Chelseajem, njegovi potezi mjere se kroz dva para naočala. Delačeve obrane, ali i primljeni pogoci odražavaju se na bodovni saldo Intera, ali ocrtavaju obrise vratara koji je predodređen da jednog dana zagospodari petercom Stamford Bridgea.

- Svjestan sam svega toga, ali ne osjećam poseban pritisak. I dalje u Chelsea šaljem snimku svake utakmice, a svi smo svjesni da kiksati može svaki vratar na svijetu. Jedino bih se zabrinuo kada bih ušao u seriju takvih poteza - komentirao je Delač, koji s nestrpljenjem očekuje svoj treći zaprešićki obračun protiv strijelaca Hajduka.

U prethodna dva Inter se nije osladio ni bodom iako je Delač obranio i jedan jedanaesterac.

- Trener je nakon poraza u Vinkovcima očitao bukvicu nekim igračima jer nam je nedostajalo borbenosti. Usprkos tome ozračje nije palo i s nestrpljenjem čekam utakmicu.

Dio momčadi koji je neposredno ispred Delača neznatno je redizajniran. Umjesto umirovljenog Krznara na lijevoj je strani Crnogorac Balić. Više promjena je u napadu, gdje će uz povratnika Sivonjića zaigrati Paragvajac Gamarra. U Zaprešiću vjeruju da će uz njega brzo preboljeti odlazak Doda.

- Za mene je Gamarra čudo od igrača, vidi se da je prošao školu River Platea. Drukčiji je od Doda, niži, spretniji, bolji tehničar. Imat ćemo puno koristi od njega, samo da se što prije prilagodi - procijenio je Delač.

Vratarska budućnost Hrvatske imat će i posebnog promatrača. Na tribini će biti i Sebastian Arnesen, sin sportskog direktora Chelseaja Franka, koji se brine da Chelsea u vrlo skoro vrijeme dobije dostojnu zamjenu za Čecha. A kada već bude tu, možda mu u oko upadne još neki igrač. Mogao bi to biti motiv više za mladiće Hajduka i Intera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 04:19