BURNO NA ZAČELJU

Vulić debitirao pobjedom, Jagačić nudi ostavku

Zoran Vulić je uspješno debitirao na klupi Istre pobjedom u Varaždinu
Varazdin, 060310.Na nogometnom stadionu NK Varteksa igra se 19. kolo T-com Prve HNL izmedju NK Varteksa i NK Istre 1961.Na slici: u sredini Josip Golubar, Varteks.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Svoger / CROPIX

ZADAR/VARAŽDIN - Zadar je u Stanovima uspio spasiti bod doslovce u posljednjoj sekundi, pogotkom Ivana Santinija s bijele točke, prethodno je, prema mišljenju suca, Gordan Bunoza srušio spomenutog strijelca. Bunili su se gosti, ali bez odjeka! Karlovčani su otvorili i zatvorili prvo poluvrijeme, naime, Gordan Bunoza prvi se usudio opaliti prema vratima Antonija Ježina.

Koju minutu prije odmora, gosti su pak došli u vodstvo iz akcije koju je iz sredine terena započeo Zvonko Pamić, gurnuvši loptu iza leđa zadarske obrane, na vrijeme je utrčao Josip Jernejić i poslao je u mrežu. U razdoblju između Zadar je također stvorio neke prigode, vrlo izgledne imali su Ante Puljić koji je pucao glavom, potom i Terkeš koji nije uspio iskoristiti odbijanac. U sličnoj se akciji , ali na dodavanje Jakova Suraća, našao Ivan Santini, no nije uspio jednako se predstavio u još jednoj prigodi kasnije. Zadranima nije preostalo ništa drugo nego navaliti, pa kako ispadne, međutim, nije nastavak ponudio baš nekakav uragan. Jedino vrijedi izdvojiti pokušaj Santiniji koji je previše htio, malo napravio. U vrijeme dominacije domaćina, Jernejić je sam osvanuo ispred Ježine, koji je izvrsno obranio. Uzvratio je na drugoj strani Surać pravom bombom, međutim, lopta je udarila u gredu!

U srazu dviju momčadi koji su porazima startali u nastavak sezone, tri boda zasluženo su pripala gostima, pa je Zoran Vulić uspješno debitirao na klupi svoje nove momčadi. Iako su više prilika imali u prvom dijelu oba pogotka pulski su nogometaši postigli u nastavku susreta. Domaćin je bio bezopasan, tek su na početku drugog dijela dva puta zaprijetili golu Lisjaka, pa i konačni ishod, s obzirom na viđeno, i nije mogao biti drugačiji.

Niti cijena ulaznice od 20 kuna za sve dijelove stadiona nije po vjetrovitom i hladnom vremenu privukla više od osamstotinjak gledatelja na tribine varteksovog stadiona. Već u 8. minuti vratar Dreven je u posljednji trenutak istrčao i izbio loptu ispred Roce, u 10. minuti iz dobre situacije Šehić je loše tukao i loptu poslao pored gola, a nakon solo akcije u 27. minuti zamalo iznad grede domaćina pucao je Alimi. U završnici prvog dijela na ubačaj Roce visoko je pred Drevenom skočio Stupić, no loptu je glavom poslao loptu pored vratnice.

Varteks je agresivnije krenuo u nastavak susreta i u 47. minuti Brezovec je snažnim udarcem s oko 25 metara uzdrmao gredu gola nemoćnog Lisjaka. U 50. minuti poništen je gol Smrekaru, jer je sudac prekinuo akciju, pokazujući žuti karton Golubaru, koji je pao u kaznenom prostoru, gostiju, kažnjavajući ga na taj način zbog simuliranja. Istra je povela u 64. minuti, kada je Anđelković s lijeve strane pogodio suprotni kut nemoćnog Drevena. Konačnih 2-0 za goste postavio je Šehić, kojemu je prvi udarac Dreven obranio, ali odbijenu loptu, koja mu je ponovno došla u posjed, pospremio je u mrežu Varaždinaca. Trener Varteksa Damir Jagačić je nakon drugog poraza izjvio da razmišlja o ostavci, ali će se sve znati nakon sastanka s čelnicima kluba.

Zadar Karlovac 1-1 (0-1)

Sudac: Damir Batinić (Osijek) 6; pomoćnici: Davor Batinić (Osijek) i Vlatko Lončar (Osijek). Žuti kartoni: Surać, Mršić (Zadar), Novinić (Karlovac). Strijelci: 0-1 Jernejić 44., 1-1 Santini 90. - 11m.

Igrač utakmice: (Hajduk). Stadion: Stanovi. Gledatelja: 1000.

Zadar (3-5-2): Ježina 6, Puljić 5, Skočibušić 5, Glumac 5, Bilaver 5, Surać 5, Banović 5 (od 67. Jerbić -), Ćurjurić 5 (od 46. Piškor 5), Mršić 5 (od 60. Vasilj -), Santini 6, Terkeš 5.

Karlovac (4-2-3-1): Sunara 6, Barić 5,5, Karabatić 5,5, Bunoza 5,5, Pilipović 5,5, Vukman 5,5, Pamić 5,5, Kovačević 5,5, Paracki 6 (od 75. Tokić -), Jernejić 6,5, Novinić 5,5 (od 69. Štefančić -).

Varteks - Istra 1961 0-2 (0-0)

Sudac: Jurica Mihalj 5 (Velika Mlaka). Pomoćnici: Grgec (Bistra), Faletar ( Bjelovar).

Strijelci:0-1 Anđelković 64. (as. Kacić), 0-2 Šehić 72.

Žuti kartoni: Jolić, Golubar, Sačer ( Varteks), Tadić, Roce, Lisjak, Mašić( Pula 1961).

Igrač utakmice: Asim Šehić (Istra 1961).

Stadion Varteksa, gledatelja 800.

Varteks: Dreven 5,5, Tkalčić 5,5, D. Škvorc 5, Punčec 5, Kvesić 5, Brezovec 5,5, Musli 5 (od. 52. Hojski 5), Mumlek 5,5, Golubar 5,5(od. 74. Frljužec -), Smrekar 5, Jolić 5(od. 66. Sačer 5).

Istra 1961: Lisjak 6, Švrljuga 6, Barišić 6, Stranatić 6, Kacić 6,5, Alimi 6 ( od. 87. Mašić), Anđelković 6,5, Tadić 6,5, Roce 6 ( od 90. Bodrušić), Stupić 6, Šehić 6,5 ( od 84. Bushaj - ).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 06:19