TURSKI DERBI

BESIKTAS - FENERBAHCE 0-2 Loši bekovi, stoperi i isključeni Sahan 'izdali' Bilića, Besiktas treći!

 Pedja Milosavljevic / CROPIX

Fenerbahçe je nanio drugi uzastopni prvenstveni poraz nogometašima Besiktasa koje vodi Slaven Bilić i skinuo iz s prvog mjesta turske Süperlige.

Na polupraznom Olimpijskom stadionu u Istanbulu, na kojem su 'crni orlovi' formalno domaćini završilo je 0-2 (0-1), pogocima Emenikea (3.) i Sowa (86.), a od 43. minute momčad bivšeg hrvatskog izbornika igrala je s čovjekom manje, jer je zbog druge javne opomene, glupog prekršaja na centru, isključena 'desetka' Olçay Sahan. Kako to često biva, Besiktas je bio bolji s igračem manje, ali prijetio je samo iz prekida, a tijekom kornera u 72. minuti nije mu dosuđen jedanaesterac na Dembi.

Međutim, pobjeda branitelja naslova prvaka je zaslužena, momčad Ismaila Kartala kontrolirala je utakmicu, nametnula se od samog početka bolje držeći loptu, a Bilićevu postavu, oslabljenu za suspendiranog Gökhana Törea, skupo su koštale pogreške bekova. Prvo Necipa Uysala, koji je nastupio umjesto ozlijeđenog Serdara Kurtulusa, nakon njegove izgubljene lopte Potuk je prodro i asistirao Emenikeu. U završnici, pak, Brazilac Ramon Motta je izgubio duel, a pričuva Sow zabila za 0-2.

Loši bekovi i spori stoperi smrtonosna su kombinacija, svaka malo jača i brža momčad, što 'vrtna svjetiljka', s iskusnima Kuytom, Meirelesom, Emreom svakako jest, tu Besiktasovu boljku kažnjava. U napadu je, pak, Demba Ba najčešće bio odsječen, a od težeg poraza 'domaće' je spasio vratar Tolga Zengin tijekom prvog i drugog poluvremena. Vratar gostiju Volkan Demirel najozbiljniju je intervenciju imao nakon Sivokova udarca glavom u 25. minuti, većina ostalog posla svodila mu se na istrčavanja na visoke lopte prema Dembi.

Nakon osam kola Fenerbahçe i Galatasaray su na prvom i drugome mjestu sa po 16 bodova, a Akhisar Belediye i Besiktas treći i četvrti sa po 14. Biliću, Jurčeviću, Terziću i Raku u četvrtak slijedi svojevrsna utakmica iskupljenja pred navijačima protiv Partizana u 4. kolu Europske lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:19