NLB LIGA

Nakon struje, u Draženov dom stigla i pobjeda - Cibona svladala Radnički!

Najbolji su bili Bogdanović (18 poena, četiri skoka i četiri asistencije), Stipčević (13 poena, pet skokova, sedam asistencija) i Pašalić (16 koševa, osam uhvaćenih lopti)
Zagreb, 211110.Dvorana Drazen Petrovic.Kosarkaska utakmica regionalne NLB lige, 8.kolo izmedju Cibone i Radnickog iz Nisa.Na slici: mala grupica navijaca Cibone kao podrska klubu koji je pred raspadom.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Cibona još živi. I ponovno pobjeđuje. Točno tri tjedna nakon što je u gradskom derbiju svladala Zagreb, momčad pod vodstvom Zdravka Radulovića prekinula je niz od pet poraza, dva iz NLB lige i tri euroligaška. U Draženovom domu pao je Radnički (88-82).

U dvorani se okupilo oko 2000 ljudi kojima je još uvijek stalo do Cibone, što je za utakmicu NLB lige iznadprosječna posjeta. Pozivi preko Facebook grupe “Podrška simbolu grada Zagreba - Ciboni”, ulaznice za samo 10 kuna, dali su rezultat. Okupili su se i “Divlji vukovi” u punom sastavu. Nema ih mnogo, ali znaju biti glasni i konkretni.

Izvjesili su transparent “Ako voliš Zagreb, voliš i Cibonu”, pogrdnim su izrazima prozivali gradonačelnika Milana Bandića i poručili da mu “ne daju Cibonu”. No, njih se neće pitati kad se u sljedećim danima bude odlučivalo o sudbini kluba.

U svečanoj loži je bilo prilično pusto. Na čelnim mjestima sjedila su samo dvojica bivših predsjednika, Ivo Jelušić i Vlatko Previšić (predsjednik u ostavci). Mirko Novosel spustio se uz parket. Od tamo ga suci bolje čuju kad nije zadovoljan njihovim odlukama, a na ovoj su ga utakmici baš jako ljutili. Sve u svemu, u Draženovom domu bilo je prilično živo.

- Zahvaljujem ljudima što su odgovorili na naše pozive i što su nas došli bodriti. Bez njih bi teško iščupali ovu pobjedu - rekao je Zdravko Radulović.

Da, Cibona je protiv predzadnje momčadi NLB lige na svom parketu morala čupati pobjedu, iako su već nakon pet minuta vodili 14-4, a u 19. minuti imali +17 (47-30). No, umjesto da odu na odmor sa dvadesetak koševa viška, bilo je samo 47-36. Do kraja utakmice Radnički je nekoliko puta stigao na -1, ali nikada dalje od toga.

- Dobro smo otvorili, igrali tečno. U prvom poluvremenu smo dolazili do laganih poena, a onda smo u drugom počeli hodati i sami se doveli u situaciju da se borimo za pobjedu. Pokušavamo se izolirati od problema i svega što se dešava oko kluba, ali ne možemo - rekao je Radulović.

Rok Stipčević (13 p, 7 a) je ovoga puta u neizvjesnoj završnici donosio dobre odluke i pogađao slobodna bacanja, a uz njega najveće zasluge za pobjedu imaju Bojan Bogdanović (18 p, trice 3/6), Drago Pašalić (16 p, 8 s) i Marcus Johnson (15 p, 6 s).

NLB liga, 8. kolo, nedjelja:

Cibona - Radnički 88-82

Crvena zvezda - Partizan 99-68

Krka - Igokea 79-66

Redoslijed: 1. Hemofarm 6-2, 2. Krka 5-3, 3.Budućnost 5-3, 4. Cedevita 5-3, 5. Nymburk 5-3, 6. Union Olimpija 5-3, 7. Partizan 4-4, 8. Cibona 4-4, 9. Zagreb 4-4, 10. Široki 4-4, 11. Igokea 3-5, 12. Radnički 3-5, 13. Zadar 2-6, 14. Crvena zvezda 1-7

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 04:23