POČELO DOIGRAVANJE

Mravi na krilima Žorića uništili Zadar u Višnjiku!

 Vladimir Ivanov / Cropix

Košarkaši Zagreba su napravili veliki korak prema finalu prvenstva Hrvatake jer su u Višnjiku nadigrali Zadar 98:79 (33:11, 9:27, 28:21, 28:20) i uzeli mu prednost domaćeg parketa. Čim je počeo dvoboj vidjelo se kako se Zadranima ne piše ništa dobroga.

"Mravi" su već u petoj minuti bili gotovo na dvadeset poena viška. Sve živo pogodili su Simon, Mulaomerović , Žorić i Hyetvelt tako da se prvu dionicu zaključilo visokom prednošću gostiju 33:11. Činilo se kako je to zapravo kraj utakmice, međutim, zadarska se momčad trgnula, iskazala više živosti, razigrali su se Car i Ivanov, nešto su dodali Valdović i Brown pa se u podnošljivom minusu otišlo na veliki odmor( 38:42).

Ali se zato Zagreb opet nametnuo na otvaranju treće četvrtine, Žorić je carevao u reketu, Simon je bio nezadrživ izvana, dok je Heytvelt sve u dvorani očarao sjajnim šuetvima za tri poena. Čak je šest puta bio precizan iz velike udaljenosti te je utakmicu zaključio s 25 peona, četiri više upisao je Žorić. Sjajnu partiju pružio je Simon koji se doslovce šetao kroz redove Zadra podjelivši sedam asistencija, no zabio je i 19 poena.

Njima valja pridodati iskusnoga lisca Mulaomerovića. Podosta je razloga za poraz domaćina, osim mlake i očajne prve četvrtine nikako nisu mogli uhvatiti korak u skok igri, Zagreb je dominirao i sakupio petnaest skokova više ( 30:15). Uz to na vrijeme su nakon visokog vodstva i povratka Zadra izbacili emocije kako je to primijetio njihov trener Ivica Burić ustvrdivši da je napravljen značajan korak, međutim, Burić drži kako još ništa nije gotovo.

U poraženoj momčadi može se tek notirati učinak Cara (21 poen ), te Ivanova (16).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 20:58