ČEKAJU PROTIVNIKA

Mravi svladali Zadar za prvi finale!

 Boris Kovačev / Cropix

Košarkaši Zagreba su drugom pobjedom protiv Zadra potvrdili ulazak u finale prvenstva Hrvatske, međutim, do trijumfa u Trnskom došli su praktički u posljednjim sekundama utakmice. Uz više koncentracije mogli su Zadrani i veseliji kući, ali im se ne može ništa zamjeriti skupo su 'prodali kožu' u ogledu sa iznimno jačim suparnikom.

Inače, nisu krenuli dobro u dvoboj, Zagreb je zarana početo kontrolirati rezultat, u jednom su trenutku otišli i na plus jedanaest pa se činilo kako će utakmica već tada biti zaključena. Ali se probudio Car, počeo pogađati iz svih pozicija te je Zadar do kraja prvoga poluvremena uspio doći do pozitivnog omjera.

Znalo se da će Zagreb pokušati sve kako bi zaustavili Car i u tome su uspjeli, međutim, proradio je Batur tako da su Zadrani neko vrijeme proveli u vodstvu, štoviše nekoliko sekundi prije kraja treće četvrtine bili su na plus četiri. No, dozvolili su da ih na brzinu preskoči Simon i 'mravi' su u zadnju dionicu otišli s vodstvom 62:61.

Nisu se predavali gosti, Brown i Batur su ponovno okrenuli omjer, ali se razigrao Heytvelt, uz to pogodio tricu. Zadar se vratio tricom Cara što su bili njegovi prvi, ali i posljednji poeni do kraja utakmice. U dramatičnoj završnici Simon je puno toga uzeo u svoje ruke i uspješno rješavao, da bi u seriji slobodnih bacanja bilo puno nepreciznih igrača , kod Zagreba su promašivali Mulaomerović, Simon i Žorić, dok je na drugoj dva slobodna propustio pogoditi Marčinković koji je bio izvrstan u skok igri.

Ivica Burić je na koncu pohvalio zadarsku momčad, dok se njegov kolega Pino Grdović uvelike zahvalio mladim igračima koji su pokazali kako budućnost Zadra nije izgubljena. Luka Žorić je na kraju istaknuo da bi kao dijete Cibone rado igrao finale s njima!

Zagreb CO - Zadar 84:78 ( 18:14, 22:27, 22:20, 22:17)

ZAGREB -Dvorana u Trnskom . Gledatelja: 1500.

Suci: Muhvić ( Karlovac ), Radović ( Dubrovnik ) i Vovk ( Slavonski Brod).

ZAGREB CO: Mulaomerović (8 ), Mašić (8 ), Halilović, Simon ( 23), Babić (3 ), Mavra , Kraljić, Bubalo, Novačić, Žorić ( 22 ) , Rančić (6 ), Heytvelt ( 14 ).

ZADAR: Car ( 26 ), Vladović, Batur ( 15 ), Ahmetbašić, Rmljak, Dundović , Marčinković (4 ), Olivari , Ivanov ( 16 ), Brown ( 17), Pelczmann , Vlaić .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 11:28