KLRALJEVSKO 'DA'

Princ William odlučio: Oženit ću Kate 2012. godine!

Princ William želi da njegova i Kateina svadbena ceremonija bude nešto skromnija

Princ William napokon je, nakon brojnih najava, odredio, za početak, godinu svojeg vjenčanja s dugogodišnjom djevojkom Kate Middleton.

Zapečaćena budućnost

Par koji je u sretnoj vezi osam godina svoje sudbonosno ‘kraljevsko’ da izreći će 2012., nimalo slučajno u godini kada se u Velikoj Britaniji održavaju Olimpijske igre, ali i kraljičin dijamantni jubilej.

Sva tri, za Veliku Britaniju iznimno važna događanja odvijat će se otprilike istodobno pa će oči svjetske javnosti biti doslovce zalijepljene za London.

- William i Kate itekako su svjesni da će kraljevsko vjenčanje planirano netom prije jubilarne kraljičine proslave i same Olimpijade ponovno staviti Britaniju na prvo mjesto karte svijeta. To će, ujedno biti i znakovita prigoda. Kinezi su možda napravili fantastičan show za posljednje Olimpijske igre, ali nitko ne zna napraviti pravu kraljevsku pompu poput nas Britanaca.

Nema ni najmanje sumnje da je Kate prava djevojka za Williama. Njihova je budućnost zapečaćena - ispričao je za News of the World neimenovani izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Podržava ga i kraljica

Isti je izvor dodao i kako vladajuće snage direktno sa samog vrha vide ovo vjenčanje kao savršenu priliku da se osigura pravo mjesto za monarhiju u srcima ljudi upravo u vrijeme kada je fokus svih svjetskih medija usmjeren prema Velikoj Britaniji.

Prema nekim tvrdnjama, princ William više naginje ideji da njegova i Kateina svadbena ceremonija bude nešto skromnija, u čemu ga zdušno podržava i sama kraljica.

Upoznali se tijekom studija

Upravo zato se crkveni obred planira u kapelici St George’s unutar zidova Windsora, za razliku od davnog pompoznog vjenčanja Williamove pokojne majke Diane i princa Charlesa u katedrali St Paul’s 1981. William je također odustao i od vjenčanja u Westminster Abbeyu gdje se udala Kraljica, ali i gdje je održan pokop njegove majke prije 13 godina.

Princ William i njegova Kate upoznali su se tijekom studija na Sveučilištu St Andrews u Škotskoj, a tijekom veze su dva puta prekidali.

Britanska se javnost nerijetko pitala hoće li i kada će stati pred oltar, a zbog Williamova odugovlačenja s datumom Kate je čak dobila i nadimak Waity Katie, no mladenka sad napokon može odahnuti, a William mirno nastaviti obuku za RAF.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 09:09