One woman show

Građani i kandidati susrest će se na špici

Kandidati će na HTV-u dobiti po pola sata u ‘Otvorenom’, Hloverka će izbornu noć voditi s M. Togonalom, a sučeljavanje s Branimirom Bilićem. RTL za drugi krug priprema raskošno producirano studijsko sučeljavanje
Zagreb, 061109.HRT.Prisavlje.Sjednica vijeca Hrvatske televizije.Na slici: Hloverka Novak Srzic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ankete, “predsjednički trgovi”, sučeljavanja, kavice s kandidatima, tek su neki od sadržaja koje očekuju gledatelje nacionalnih televizija u predstojećih mjesec dana kampanje za prvog čovjeka Hrvatske. HTV-ov projekt predizborne kampanje za čiju je razradu zadužen Renato Kunić gotovo u cijelosti je na sebe preuzela glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić. Naime, svi kandidati će dobiti pola sata za predstavljanje u emisiji “Otvoreno” koju vode naizmjence ona i Mislav Togonal.

Oni su, znate, komercijalni

Ovaj tandem odradit će i izbornu noć, dok će Hloverka zajedno s Branimirom Bilićem voditi završno sučeljavanje predsjedničkih kandidata zakazano za 22. prosinca. Ipak za gledatelje to neće biti posljednja prilika da u prvom krugu vide raspravu kandidata na malom ekranu, jer se Nova TV uspjela izboriti za posljednji mogući termin sučeljavanja, a to je 23. prosinca, a koji je želio i HTV.

- Nova TV je komercijalna televizija, i nemaju obavezu poput nas, javnog servisa, imati sve kandidate - kazala je Hloverka u svoju obranu.

Projekt predsjedničkih izbora za Novu TV vodit će, naravno, Mislav Bago. Nova TV imat će tri specijalne emisije o izborima nazvane “Predsjednička utrka” - 10., 17. i 23. prosinca. I oni planiraju sustavno pratiti sve aktivnosti kroz informativni blok u svom Dnevniku i portalu Dnevnik.hr, a Bago će nastaviti i s videochatovima.

RTL je svoj projekt nazvao “Misija Pantovčak”, a novinarsku ekipu u kojoj će svaki novinar dobiti svog kandidata predvodit će Ana Brdarić.

Sa zagrebačke špice

RTL je i ovim izborima odlučio pristupiti s malo drukčijim konceptom te su klasično sučeljavanje zamijenili “Pred-sjedničkim trgom” koji će se emitirati uživo 5., 12. i 19. prosinca sa zagrebačke špice, gdje će građani moći pitati kandidate što ih zanima.

Uz sve ostale aktivnosti, na RTL-u kao i na drugim televizijama pret-postavili su mogući drugi krug te za 3. siječnja pripre-mili emisiju “RTL duel” koja bi se radila raskošnoj studijskoj produkciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 14:03