SAMO U STUDIJU

FOTO Intimna ispovijest Natali Dizdar: 'Veselim se svadbi i majčinstvu'

Zadarska pjevačica odlučila je svojih prvih deset godina karijere proslaviti nizom koncerata za koje je pripremila posebne programe. Tvrdi da nije zatvorena osoba kakvom je mnogi smatraju, a za Studio prvi put govori o svojim intimnim planovima i željama
 Biljana Gaurina/CROPIX

Nametnula se publici u reality šou, no to ju nimalo nije spriječilo da potom napravi nevjerojatan glazbeni zaokret. Danas, deset godina kasnije, publika Natali Dizdar prepoznaje po jedinstvenom glasu, lijepoj karijeri i pjesmama ugodnim za slušanje. Stoga je odlučila svoj prvi jubilej u karijeri podijeliti s publikom na koncertima širom zemlje. Osim što je zadovoljna uspjehom koji je postigla kod publike i struke, popularna Zadranka samozatajno najavljuje da je spremna za svadbu, ali i majčinstvo. U sretnoj je dugogodišnjoj vezi sa svojim vršnjakom Antom Jerolimovom za kojeg ističe da ih osim ljubavi veže i interes za iste stvari. Natali obožava putovati, a kako ima i australsku putovnicu, ne skriva mogućnost preseljenja na neki drugi kontinent.

- Trenutno, posebno mi je drago što imam turneju ‘Nokia lumia’ kojom ću obilježiti ovih deset godina karijere jer mislim da je to idealan način da sa svojom publikom podijelim sve što sam do sada radila. Koncerti će biti odraz svih mojih prijašnjih nastupa. Zaokružili smo priču na način da nastupe u kazalištima radimo sa jazz triom u izmijenjenim aranžmanima i posebno odabranim pjesmama za tu formu, a odabrane klubove s klasičnom postavom benda. Prvi koncert već je 10. ovog mjeseca u HNK u Varaždinu, slijede koncerti u Zagrebu, Puli, Zadru…

Natali ističe da, iako ne razmišlja baš previše o prošlosti, najljepše što i dalje, baš kao i prvoga dana, uživa u glazbi. Jedom riječju, bez muzike više ne može zamisliti život. Istinski uživa u toj strasti jer svoj posao doživljava izninmo uzbudljivim i zabavnim.

- Dosljedna sam samoj sebi i mislim da imam jedan lijep glazbeni kontinuitet. Imala sam čast surađivati s velikim imenima hrvatske glazbene scene, od Arsena Dedića, pokojnog Boška Petrovića, Darka Rundeka, Coca Mosquita... Bilo je tu puno nagrada, još više nominacija, nezaboravih svirki, hitova, zabava i lijepih iznenađenja.

Kroz godine na sceni Natali se mijenjala, nadopunjavala… Kao prijelomni trenutak u karijeri smatra svoju prvu samostalnu pjesmu koja joj je otvorila vrata, tada za nju jedan potpuno nepoznati svijet profesionalne karijere.

- Singl ‘Ne daj’ srušio je sve rekorde slušanosti te godine i po mom mišljenju ostavio ozbiljan trag novog, svježeg zvuka u hrvatskoj glazbi.

Osim što je sva posvećena glazbi, Natali ima veliku strast prema putovanjima. Svaki zarađeni novčić troši na odlazak u europske destinacije, ali i daleka, egzotična putovanja, a s jednog takvog upravo se vratila. Nije joj problem satima sjediti u avionu, nepoznate destinacije ju inspiriraju, pune joj baterije.

- Ovo posljednje putovanje za mene je bilo uistinu posebno. Upravo smo i naš razgovor započele baš kad sam bila na putu iz Luang Prabanga na Laosu, posjetila sam Chiang Mai, Tajland. Putovala sam sama, sve je bilo vrlo spontano i ono što je za mene nezaboravno iskustvo jest da sam upoznala i sprijateljila se s nizom ljudi iz najrazličitijih dijelova svijeta. Doživjela sam i nezaboravnu trodnevnu proslavu Nove godine u Siem Reapu u Kambodži. Ovu prekrasno putovanje zaokružila sam u Bangkoku sa svojom rođakinjom s kojom sam i započela putovanje.

Natali će o sebi otkriti da na sebi ništa ne bi mijenjala, zadovoljna je izgledom, iako, priznaje, ima stvari koje manje voli na sebi, ali ne želi ulaziti u najsitnije detalje. Je li komunikativna, zatvorena, emotivna osoba ili pak u sebi ima nešto treće, odgovara na sebi svojstven način.

- Možda imam sve navedeno, osim ovog zatvorena, to mislim da nisam. Hiperaktivan sam tip, teško mi je kanalizirati svu energiju, zato uživam u sportu, a voljela bih kontinuirano ići na satove joge. Otkrit ću vam da sam dosta vremena u svom životu provela analizirajući sebe, možda najviše zbog fakulteta koji sam završila, tako da sam sad više okrenuta drugim ljudima, a manje samoj sebi.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Jutarnjeg lista Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 03:53