NEMA IH NA PISTAMA

FOTO: BILE SU NA SVJETSKOM VRHU, KRASILE SU NASLOVNICE NAJPRESTIŽNIJIH ČASOPISA, A ONDA SU SE POVUKLE Otkrivamo što danas rade naši bivši top modeli

 EPH arhiva

U trenutku kad su bile na vrhuncu slave, šetale najpoznatijim svjetskim modnim pistama, krasile naslovnice najprestižnijih modnih časopisa i bile prvi izbor najvećih dizajnera današnjice, neke od najljepših Hrvatica odlučile su svijetu visoke mode reći zbogom. Razlozi su različiti, ali uglavnom su u pitanju bili ljubav i obitelj. Posljednja u nizu koja je u najboljim godinama otišla u “manekensku mirovinu” je možda najuspješnija hrvatska manekenka, 26-godišnja Kristina Šalinović, a sličan potez prije nje napravile su Korina Longin, Kristina Sajko, Ljupka Gojić i Petra Friganović.

Ulazak u biznis

Kristina Šalinović je tako odlučila adrese svjetskih metropola, na čijim je pistama provela sedam godina, zamijeniti onom zagrebačkom, gdje će se preseliti i njezin dečko Enrico Migliorati, poznati milanski tattoo majstor. Par će u centru Zagrebu otvoriti studio za tetoviranje Nero Ink. A da se radi o velikoj odluci, govori i činjenica da je lijepa Kristina, među ostalim, krasila naslovnice Harper’s Bazaara i Voguea te bila miljenica Marca Jacobsa i drugih velikih dizajnera.

Milan Sabić / EPH

Foto: Milan Šabić / EPH

Svojom je ljepotom Korina Longin modni svijet ostavljala bez daha kad joj je bilo samo 12 godina, a osim dizajnera, obožavali su je i glazbenici poput Lennyja Kravitza, Justina Timberlakea, grupe N’Sync u čijim je spotovima imala glavnu ulogu. No, njezino je srce još davnih dana osvojio reper Fredro Starr s kojim je prekjučer drugi put postala majka dječačića. Manekensku karijeru 32-godišnja ljepotica također je napustila na vrhuncu slave, prije sedam godina, i potpuno se posvetila obiteljskom životu.

EPH arhiva

Foto: EPH arhiva

Djeca postala prioritet

Kristina Sajko, nakon deset godina uspješne karijere, 2010. se povukla iz svijeta mode, i to kratko nakon što je pobijedila u američkom showu “Project Runway” koji je vodila slavna Heidi Klum. Udala se za poduzetnika iz Splita Luku Dvornika, s kojim danas ima dvoje djece. Iako joj je u tom trenutku bilo samo 29 godina, Kristina Sajko je naglašavala da nikad nije požalila što je odustala od karijere modela. Obiteljsko gnijezdo svila je u kalifornijskoj Silicijskoj dolini.

Goran Mehkek / EPH

Foto: Goran Mehkek / EPH

Bivša uspješna manekenka Ljupka Gojić danas je jednako uspješna poduzetnica i vlasnica modnog brenda Jolie Petite. Posljednjih šest godina živi u Japanu, točnije Hirošimi, sa suprugom Mihaelom Mikićem, nogometašem koji igra za tamošnji klub Sanfrecce Hiroshima, i njihove tri kćeri. Modelingom se 34-godišnja Ljupka prestala baviti nakon preseljenja u Japan, no obitelj i njezin modni brend je, tvrdi, dovoljno ispunjavaju.

Bruno Konjević / EPH

Foto: Bruno Konjević / EPH

Petra Friganović svjetske je modne piste zamijenila vlastitim studijem za jogu koji je otvorila u Zagrebu, a i tome je kumovala ljubav s talijanskim učiteljem joge Marcom Biancom za kojeg se u rodnom Šibeniku udala prije dvije godine. Upravo tada, u dobi od 30 godina, odustala je i od karijere modela.

EPH arhiva

Foto: EPH arhiva

Inteligentna odluka

- Ja to smatram inteligentnom odlukom jer uvijek je bolje kad ti nekog odbaciš, nego da odbace tebe. Modeling nije izbor za cijeli život, a s godinama ima sve manje angažmana i treba imati neko drugo rješenje. Spomenute cure iskoristile su priliku, realizirale se kao modeli, proputovale svijetom i povukle se kad su se zaljubile u pravu osobu - tvrdi poznata modna agentica Tihana Harapin Zalepugin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 09:27