'DNEVNIK PLAVUŠE'

Ana Vilenica: Ja sam prava moderna poslovna žena

Televizijski gledatelji do sada su Anu Vilenicu poznavali kao naivnu Lotte Walkovski u sapunici “Ponos Ratkajevih”, zatim kao mladu udovicu Evu Kralj u “Dolini sunca”, a u HTV-u showu “Zvijezde pjevaju” otkrili su da 32-godišnja Riječanka ima i odličan glas. Ni u ovoj sezoni Vilenica, bez obzira na krizu, za razliku od njezinih mnogih kolega, nije ostala bez TV angažmana jer ju je producentska tvrtka Rig Multimedia ponovno angažirala, ovaj put za seriju “Dnevnik plavuše”.

• U ‘Dnevniku plavuše’ glumite optimističnu i iskrenu Laru. Kako ste se snašli u tom liku i imate li kakve sličnosti s njom?

Što dulje glumim Laru, to nekako sve više ulazim u njezin svijet. Sviđa mi se njezina pozitivna energija i iskrenost te povezanost s prijateljicama. Naravno da imamo i sličnosti i razlika, ali ponekad, u nekim situacijama baš bih voljela biti više kao ona - otvorenija, spontanija, susretljivija.

Zamaranje krpicama

• Sve tri junakinje moderne su mlade poslovne žene koje puno troše na odjeću, a jedna od najvećih briga su im muškarci. Koliko vam se čini realna ta slika žene?

Iskreno, ovisno o temi koju obrađujemo u epizodi. Neki put se mogu potpuno identificirati s njima i to sa svakom na svoj način kada su u pitanju pravi ljudski problemi koji svakog od nas ponekad muče, poput recimo onih s dečkom, roditeljima... Neki put mi se čine daleke, iako ne sumnjam da žene s takvim problemima postoje, ali priznajem, ne razumijem to zamaranje s krpicama i kremicama. Mislim da je dobro što svaka od njih predstavlja različiti svjetonazor pa se mnoge žene u njima mogu prepoznati.

• Ipak, je li vam zadovoljstvo nositi ispred kamera sve te vrlo ženstvene haljine i odjevne kombinacije hrvatskih kreatora i koliko je taj stil sličan vašem?

Jako sam zadovoljna kako je Lara odjevena. Sviđa mi se gotovo svaki odjevni predmet koje biraju Melina i Vesna i pomišljam da i sama nabavim neke slične krpice. Inače, ja ne posvećujem toliko pažnje odijevanju ili barem vrlo rijetko, ali moram pohvaliti domaće dizajnere jer su zaista kreativni, sviđa mi se većina kreacija.

Dopadljiv format

• Serija je svojevrsni spoj ‘Dnevnika Bridget Jones’ i ‘Seksa i grada’, a radi se za naše prilike u do sada neviđenom formatu, točnije u trajanju od samo šest minuta. Kako vam se čini taj projekt i je li vam trebalo vremena da se prilagodite?

Što se tiče samog snimanja, nema tu neke velike razlike u usporedbi s recimo snimanjem ‘Doline sunca’, osim što je manje nas glumaca na setu. Format sam po sebi mi se sviđa i mislim da je ovaj projekt otvorio vrata nekim budućim sličnim serijama. Istina je da nekome možda treba vremena da se navikne na nešto novo i drugačije, ali što se mene osobno tiče, brzo sam se prilagodila.

• S obzirom na to da jedna epizoda traje šest minuta, koliko dugo je snimate i kako izgleda vaš radni tjedan?

Snima se svaki dan i ponekad u jednom danu otvorimo i po dvije, tri epizode, što ne znači da se one cijele i snime tog istog dana, već se snimi po nekoliko scena iz svake od njih.

Privatna druženja

• Kako se slažete s kolegicama Dorom Fišter Toš i Ivom Šulentić? Ima li ženskih čarki na setu?

Nas smo se tri odmah skompale i nekako kliknule, pa se i nakon snimanja pokušavamo što češće družiti, barem otići na kavu i dobro ispričati. Cure su stvarno divne i druželjubive, a prije svega otvorene. Mogu samo reći da smijeha na setu ne nedostaje.

• Čini se kako ste prilično smršavjeli posljednjih mjeseci. Je li to posljedica ciljane dijete ili napora?

Rekla bih da je to posljedica ljetnih mjeseci, boravka na moru i plivanja te pravilne ishrane. Trudim se što više mogu baviti se nekom vrstom tjelovježbe, kretati se, hodati i slično.

• Radite li još neki projekt paralelno i što vam je u planu kada završi snimanje serije?

Imam neke planove otvorene, ali ne bih htjela unaprijed o njima da ih ne ‘zacopram’.

• Postoji li uloga koju nikada ne biste prihvatili i što ne volite prihvaćati?

Nisam nikada razmišljala o tome tako da nemam ni pravi odgovor. Odbila sam jednom ulogu dok sam bila još na Akademiji u Sarajevu jer mi se nije sviđao redateljski koncept. Nisam osobiti poklonik ni pučkog teatra, to me iskreno ne zanima.

• Slijede božićni i novogodišnji blagdani. Kako ćete ih provesti?

Uvijek se trudim provesti ih s dragim osobama, otići u rodnu Rijeku i što više uživati u veselom blagdanskom ugođaju, ili ću ga pak jednostavno prespavati i tako napuniti baterije. Što se tiče Nove godine, još ne znam. Tu odluku uvijek donosim u posljednji tren i dočeci mi nikada nisu isti. Nekad je to putovanje, nekad Rijeka, a nekad Zagreb.

Posao je prioritet

• Što priželjkujete za poklon i jeste li se već uključili u blagdansku šoping-groznicu?

Nemam neke posebne želje osim što želim zdravlje i sreću svojim voljenima.

• Kada smo već kod obiteljskog blagdana, izjavljivali ste u medijima da želite stvoriti svoj dom. Ima li nešto novog na tom planu?

Uspjela sam uz pomoć svojih roditelja kupiti vlastiti stan u Zagrebu koji je baš po mom ukusu, malen i sladak. Trenutno se bavim uređenjem i iako mi se to u početku činilo kao zadovoljstvo, sada mi je više slatka muka. Mislila sam da sam obavila ovaj teži dio pronalaska pravog stana i same kupnje, a nisam ni sanjala da će mi upravo uređenje istog oduzeti toliko truda i energije. Nadam se da će se na kraju ipak sve isplatiti.

• A ima li nešto novog na ljubavnom planu?

Nema, jednostavno ne stignem. Tu smo Lara i ja slične, prave moderne poslovne žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:19