POVRATAK MODE 50-ih

Amy Winehouse svoj stil pretočila u liniju koja stiže i u Zagreb

Amy je s dizajnerima na kolekciji radila šest mjeseci, a za neke komade je poslužila i kao model

Svi oni koji već dugo štuju stil osebujne Amy Winehouse, od sada će moći nositi krpice koje je problematična glazbenica (uz malu pomoć stručnjaka) osmislila, odabrala i potpisala.

Mlada diva, obožavateljica pedesetih, predstavila je, naime, ovih dana svoju kolekciju koju je osmisla u suradnji s popularnom modnom markom Fred Perry.

Omiljena marka

Na sedamnaest odjevnih komada, među kojima su i siva suknja olovka, crna majica “za kuglanje” i ružičasti top, te s pokojim modnim dodatkom, Amy je s dizajnerima radila šest mjeseci, a za neke od njih sama je poslužila kao model. Ipak je to, barem tako tvrdi, njezina omiljena marka.

- Točno sam znala što želim. Obožavam Fred Perry. Bila sam jako počašćena što su poželjeli mene. Kad su me pitali: ‘Hoćeš li napraviti kolekciju’, jedino sam uspjela izustiti: ‘Ja? Kao, stvarno ja?’ - rekla je nedavno u intervjuu za Harper’s Bazaar. Ipak, odbacila je mišljenje mnogih da je modna ikona ( Karl Lagerfeld svojedobno ju je nazvao svojom muzom), uz tvrdnju da se odijeva poput “starog, crnog Židova”.

- Odijevam se kao da su još uvijek pedesete - rekla je.

I za prave obline

Osim svog jedinstvenog stila, Amy je ovom brendu donijela još jedan novitet. Nagovorila ih je da počnu proizvoditi odjeću u veličini šest (36), iako je njihova ženska linija do sada počinjala s osmicom (38). Objasnila je to činjenicom da ona sama nosi broj šest - što je samo jedna veličina više od toliko omražene američke nule.

- Kada sam se počela pravilno hraniti, izgubila sam dosta na težini. No, ja nisam jako mršava. Samo sam sitna, zbog čega mi je bilo jako teško kupiti nešto njihovo jer nisu imali u mojoj veličini - objasnila je. Odjeća se tako može vidjeti na mršavici Amy, ali i na ženi normalnih oblina zahvaljujući brendu koji je angažirao i “punijeg” modela. Nova kolekcija, kažu nam u zagrebačkom Fred Perryju, počela je polako stizati i u Hrvatsku, a kroz kraći period na policama bi se trebali pronaći svi komadi s potpisom ekscentrične Amy Winehouse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 20:06