Snaga uma

Streamerica koristi moć uma za igranje pucačina

Nakon prolaska Elden Ringa, prešla je na kompetitivne pucačine
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 12. rujan 2023. 12:59

S iznenađujućim prikazom snalažljivosti i vještine, Twitch streamerica Perrikaryal je iskoristila moć kontrole uma kako bi postigla podvige koji se suprotstavljaju konvenciji u svijetu igara. Nakon što je prethodno svladala Elden Ring bez upotrebe ruku, postignuto kroz pažljivu uporabu EEG uređaja pričvršćenog za glavu, Perrikaryal je sada usmjerila svoju pažnju na natjecateljske naslove Valorant i Halo.

Sada, kao magistrica psihologije i Twitch streamerica, koristeći isti EEG uređaj, nadopunjen uređajem za praćenje pokreta očiju radi preciznog ciljanja, Perrikaryal sada izvodi legitimna ubojstva u igri isključivo snagom uma. Giro uređaj pričvršćen na glavu omogućuje kretanje lika, dok EEG uređaj, osjetljiv na zabilježenu moždanu aktivnost, izvršava radnju pucanja. Ulazeći u područje pucačkih igara iz prvog lica, javlja se potreba za preciznim ciljanjem. Integracijom uređaja za praćenje pokreta očiju, Perrikaryal je sada sposobna igrati Halo i Valorant u potpunosti bez ruku, iako uz određena ograničenja.

Unatoč ograničenom rasponu kretanja, preciznosti ciljanja i vremenu, snimke koje je podijelila prikazuju hvale vrijedan uspjeh - uništavanje više protivnika putem autentične kontrole uma. Zajednički zbroj njezinih izvedbi otkriva četiri killa u Halo, četiri u Valorantu i pet u Overwatch 2.

Unatoč ovom izvanrednom postignuću, Perrikaryal priznaje da postoji prostor za poboljšanja. Trenutačno je potpuni kontroler izvan dosega, s mogućnošću pristupa samo četiri funkcionalne vizualizacije podataka - što se prevodi u četiri operativne tipke za vezivanje. Praktično gledano, upravljanje više od dvije ili tri od tih funkcija istovremeno predstavlja prevelik teret za EEG uređaj. Perrikaryal teži stvaranju sveobuhvatnog kontrolera koji omogućuje pristup svim tipkama i okidačima.

Otkrivajući suradnju s različitim laboratorijima i istraživačkim skupinama, Perrikaryal nastoji integrirati dodatne biosignale, uključujući krvni tlak i kontrakciju mišića, dodatno gurajući granice onoga što je ostvarivo u području igara kontroliranih umom.

Linker
10. svibanj 2024 03:48