NOVA BLAMAŽA

I najpoznatija bolivudska glumica na udaru Photoshopa: Posvijetlili joj kožu i 'popeglali' je

 Screenshot Maxim India

Priyanka Chopra indijska je glumica koja bi uskoro mogla zavladati Hollywoodom, a u svijet slavnih ušla je još 2000. godine kada se okitila titulom Miss svijeta.

Danas je jedna od najpoznatijih bolivudskih glumica, a u intervjuima često dijeli savjete o svojoj, kako strani mediji znaju pisati, neupitnoj ljepoti. No mnoge je razočarao potez časopisa Maxim India čiju naslovnicu za lipanj i srpanj Priyanka krasi. Nije tajna da je Photoshop u današnje vrijeme glavni alat za uređivanje fotografija, no već je svima poznato da se u većini slučajeva pretjeruje s preobrazbom slavnih žena.

Isto je tako i ovoga puta. Naime, mnogima nije jasno zašto Priyankina prirodna boja kože nije bila dovoljna dobra za naslovnicu te iz kojeg je razloga glumica 'ispeglana' toliko da gotovo uopće nema udubine na mjestu gdje je pazuh.

Upravo zbog toga korisnici društvenih mreža raspisali su se kako im nije jasno zašto urednici spomenutog časopisa žele da njihovi čitatelji pomisle kako je pazuh glumice, kako kažu, gladak poput dječje guze. Osudili su još jedan pokušaj da se Photoshopom u javnosti zvijezde prikazuje kao savršene.

Na portalu BuzzFeed u tekstu koji su posvetili ovoj obrađenoj fotografiji glumice stavili su i fotografije izgleda njezine ruke u stvarnosti.

Neke od zvijezda već su ustale protiv neobuzdanog korištenja Photoshopa. Urednici časopisa posvjetljuju im kožu, čine da izgledaju mršavije ili jedno i drugo zajedno.

O tome su otvoreno progovorile bivša Disneyeva zvijezda Zendaya, Kerry Washington, te pop zvijezda Meghan Trainor, a na meti obožavatelja zadnja se našla i legendarna tenisačica Serena Williams jer je na nedavnoj naslovnici časopisa sports Illustrated izgleda potpuno neprepoznatljivo, to jest puno mršavije nego u stvarnosti.

Screenshot Maxim India

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:09