Pozornica na Tvrđavi sv. Mihovila obilježava 10. rođendan! 28. svibnja rezervirajte za Šibenik i BADBADNOTGOOD

Jedna od najljepših pozornica u Hrvatskoj, mjesto na kojem su od 2014. godine nastupale stotine vrhunskih hrvatskih, europskih i svjetskih glazbenika i prostor koji jamči puno više od samog koncertnog iskustva, 28. svibnja proslavit će 10. rođendan!

BADBADNOTGOOD u Šibeniku

Nakon komplicirane obnove, preduvjeta da se tisućljetnoj utvrdi, a s njom i Šibeniku udahnu novi život i energija, Tvrđava sv. Mihovila otvorena je u kasno proljeće 2014. godine. Žanrovski neopterećena pozornica na toj spektakularnoj tvrđavi ugostila je najveća domaća i strana glazbena imena, a koncerti bi se nerijetko rasprodali u rekordnom roku, poput onog novozelandske pjevačice Lorde koji je planuo u tek nekoliko sekundi, ili Đorđa Balaševića, za koji su ulaznice nestale u minutama.

Gregory Porter, Sigur Ros, Mario Biondi, Skye & Ross, Emeli Sande, Jose James, Anna Oxa, Benjamin Clementine, Roisin Murphy, The National, Michael Kiwanuka, Laibach, ali i Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, Ansambl LADO, Božo Vrećo, Urban i 4, Gibonni, Jasna Zlokić, Toni Cetinski, Arsen, Gabi i Matija Dedić – samo su neka od sjajnih imena koja su svojim ritmom obilježila šibensku Tvrđavu sv. Mihovila. Jedno je sigurno; svaki pravi ljubitelj glazbe pronašao je put do sv. Mihovila bar jednom u posljednjih deset godina, a prva sljedeća prilika je 28. svibnja!

image

atmosfera s koncerta

Valerio Baranovic/
image

Bonobo na Tvrđavi

BADBADNOTGOOD za 10. rođendan

Deseti rođendan pozornice na Tvrđavi slavi se 28. svibnja uz BADBADNOTGOOD, kanadski instrumentalni bend iz Toronta. Glazbenici su se proslavili jedinstvenim spojem jazza, hip-hopa i elektroničke glazbe i stekli zavidnu reputaciju zbog inovativnosti i nevjerojatnih live nastupa.

Zvuk im ima nostalgični, a istovremeno i suvremen ton. Surađivali su s nekima od najvećih imena hip hop scene kao što su Wu-Tang Clan, Kendrick Lamar, Mick Jenkins, Earl Sweatshirt i mnogi drugi. Osim po odličnim albumima, bend je postao nadaleko prepoznatljiv po naelektriziranim nastupima uživo. Njihovi su koncerti dokaz glazbene sposobnosti umjetnika, a individualni talenti članova na pozornici uvijek dolaze do izražaja stvarajući posebnu energiju. Posebno je impresivna njihova sposobnost privlačenja i zadržavanja pozornosti publike improvizacijom i zaraznom energijom.

image

Tvrđava Sv. Mihovila

image

Tvrđava Sv. Mihovila

image

Tvrđava Sv. Mihovila

Ulaznice za koncert BADBADNOTGOOD na Tvrđavi sv. Mihovila mogu se kupiti u sustavu Eventim, dok članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10 % u Kući umjetnosti Arsen na šibenskoj rivi.

Vrhunski koncerti na ljeto 2024.!

Nakon BADBADNOTGOOD 28. svibnja, na Mihovilu su još najavljeni koncerti neponovljivog Gregoryja Portera za koji su ulaznice odavno rasprodane, zatim nastupa Vanna 27. lipnja, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić 16. pa Božo Vrećo 17. srpnja, Devendra Banhart 28. srpnja, Mariza 1. kolovoza, Kruder & Dorfmeister 3. kolovoza, Tommy Emanuel 8. kolovoza, Pips, Chips & Videoclips uz Letu Štuke 10. kolovoza, Trentemoller 14. kolovoza, Silente 17. kolovoza i SHIP festival u rujnu.

Iz šibenske Tvrđave kulture najavljuju još domaćih i stranih imena za 11. koncertnu sezonu, a sve novosti možete pratiti na njihovim web stranicama, kao i na Facebooku i Instagramu Tvrđave sv. Mihovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 15:16