GANA UZELA SVE

Kuzmanovićeva ruka odnijela Srbiji tri vrijedna boda

Kuzmanović je skrivio kazneni udarac, koji je Gyan hladnokrvno realizirao i doveo Ganu u vodstvo
 AFP

ZAGREB - Obojici im je bilo bitno ne napraviti pogrešan korak. Radomir Antić i Milovan Rajevac odigrali su partiju šaha u kojoj je svatko žrtvovao ponekog pijuna, a izbornik Srbije na kraju je previdio Zdravka Kuzmanovića. Ubacio ga je u vatru u 62. minuti, a 20 minuta kasnije veznjak Thuna u svom se šesnaestercu igrao rukometa i zavio Srbiju u crno. Gyan nije propustio poklon i donio je Gani kapitalna tri boda na startu natjecanja.

Srbiju su mnogi najavljivali kao potencijalno izenađenje prvenstva. Neki su otišli toliko daleko i uspoređivali je s Hrvatskom iz legendarnog francuskog ljeta 1998. Nakon 90 minuta protiv Gane sigurni smo da to nije bila „njihova Jamajka“.

Prvo poluvrijeme bilo je idealno za - promjenu programa ili odlazak sa stadiona na ples južnoafričkim ulicama! Izvedba igrača na terenu tjerala je na lagani drijemež koji čak ni iritantne vuvuzele nisu mogle značajnije omesti. Priča o važnosti prve utakmice, bodova koji otvaraju vrata drugog kruga kao da je zavezala noge prekaljenih internacionalaca kojih su obje momčadi prepune. Rajevac je zgusnuo sredinu terena, njegovi igrači su imali više loptu u nogama, ali uzalud! Samo jedan udarac u okvir vrata ( Stanković) bio je jasan znak da igračima u poluvremenu pod hitno treba nemala adrenalinska doza.

Nutricionisti obiju reprezentacija kao da su na odmoru smiješali odlične energetske pripravke. Iz svlačionice su izašle energičnije i napadački gladnije postave koje su ipak ponudile kakvu-takvu zabavu neutralnim promatračima.

U 73. minuti Luković je zaradio i drugi žuti karton, ali Srbe to, do gola, nije smetalo. Dapače, u tom su razdoblju bili najopasniji, ali udarci Krasića i Ivanovića nisu im donijeli sreću.

GANA - SRBIJA 1-0 (0-0)

Sudac: Hector Baldassi (ARG). Strijelci: 1-0 Gyan (85. -11m). Žuti kartoni: Žigić, Kuzmanović, Luković (Srbija); Vorsah, Tagoe (Gana). Crveni karton: Luković (Srbija). Igrač utakmice: A. Gyan (Gana). Gledatelja: 38.833. Stadion: Loftus Versfeld

Srbija: Stojković, Ivanović, Luković, Vidić, Kolarov, Krasić, Milijaš (od 62. Kuzmanović), Stanković, Jovanović (od 76. Subotić), Pantelić, Žigić (od 69. Lazović)

Gana: Kingson, Pantsil, Vorsah, Mensah, Sarpei, Annan, Prince (od 90. Addy), Tagoe, Asamoah (od 73. Appiah), A. Ayew, Gyan (od 90. Owusu Abeyie)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 21:03