NEOBIČNA TEMA

AMERIČKI KONGRES Postoje li izvanzemaljci i što činimo da ih pronađemo?

Odbor za znanost, svemir i tehnologiju kojim predsjeda republikanaca Lamar Smith sastat će se danas na seminaru
 Uforeview

Još je sedam dana preostalo do kraja zasjedanja 113 američkog Kongresa. Taj tjedan političari će iskoristiti za raspravljanje o postojanju vanzemaljaca te općenito života izvan naše planete.

Odbor za znanost, svemir i tehnologiju kojim predsjeda republikanaca Lamar Smith sastat će se danas na seminaru nazvanom 'Astrobiologija: Potraga za životom u našem solarnom sustavu i izvan njega'. Raspravljat će i o koracima koji se poduzimaju kako bi takav život bio otkriven.

I dok su republikanci u ovom Odboru potpuno otvoreni prema mogućnosti da postoje vanzemaljci, istovremeno u potpunosti odbacuju teoriju o globalnom zatopljenju. Smith i njegovi kolege tako negiraju globalno zatopljenje, a u slučaju da ono i postoji smatraju kako za to ne može biti krivo čovječanstvo te naše postupanje prema prirodi.

Mnogi članovi tog Odbora imaju i neke još radikalnije stavove pa tako primjerice Paul Broun kaže kako on "vjeruje da je Zemlja nastala u šest dana", a globalno zatopljenje naziva "masovnom internacionalnom znastvenom prevarom i znanstvenim fašizmom".

Inače, ovaj saziv američkog Kongresa mnogi nazivaju najneproduktivnijim u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:22