NEAUTORIZIRANO

Alenka Košiša Čičin Šain: Javila sam se na mobitel u autu i platila kaznu

Tada me zvao novinar i sad me vi zovete, a opet vozim. Moram prekinuti da ne bih opet platila kaznu, kaže Čičin Šain
 Davor Pongračić/CROPIX

HNS-ova vijećnica zagrebačke Gradske skupštine, Alenka Košiša Čičin Šain, opet ne poštuje prometna pravila.

Protekli tjedan prometni policajac zaustavio ju je na Vukovarskoj ulici u Zagrebu, nedaleko od Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, dok je tijekom vožnje razgovarala na mobitel.

- Da, zaustavio me policajac jer sam se javila na mobitel, a on je bio u autu iza mene. Platila sam kaznu, i to je to. Ne znam što je u tome zanimljivo.

Tada me zvao novinar, a i sad sam opet u vožnji i vi me zovete. Moram prekinuti da ne bih opet platila kaznu. Doviđenja - rekla je uzrujano Alenka Košiša Čičin Šain. Podsjećamo da je bivšu saborsku zastupnicu HNS-a policija lani kazneno prijavila zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Izvijestili su tada da se Alenka Košiša Čičin Šain ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova posvađala s policajcem koji je osiguravao zgradu jer je željela svoj BMW 316 parkirati ispred zgrade koja je štićeni objekt i gdje je dopušteno parkiranje vozilima s posebnom dozvolom.

Ona je ipak na tom parkiralištu ostavila svoj BMW, iako ju je policajac upozorio da ga ne može tamo parkirati. No, oglušila se na njegove riječi, pa je izbila svađa. Policajac ju je zatražio dokumente na uvid. Nije ga poslušala, a kad joj je rekao da ugasi motor, pokušala je pobjeći. Kako bi je u tome spriječio, policajac je stao iza njezina BMW-a, ali ona je ipak krenula unatrag te udarila branikom policajca u noge. Učinila je to još jednom, a policajac je tada izvukao pištolj i repetirao ga u zrak. Ona je tada konačno poslušala upozorenje.

Bivši šef policije našao posao kod bivšeg poslodavca: Benko se vratio! Sad je voditelj osiguranja u Todorićevu Agrokoru

Bivši ravnatelj policije Marijan Benko vratio se u koncern Agrokor Ivice Todorića.

Benko je bio šef osiguranja u Agrokoru i prije dolaska na mjesto ravnatelja policije. Nakon smjene postavljen je na funkciju savjetnika ministra, da bi ubrzo otišao u mirovinu. No, nedavno se odlučio vratiti u Agrokor gdje je dobio, kako neslužbeno doznajmo, dobru plaću i službeni automobil marke Audi.

Benka je iz Agrokora na čelno mjesto u policiji doveo bivši premijer Ivo Sanader, a s te funkcije smijenio ga je nakon ubojstva Ivane Hodak, kćeri poznatog zagrebačkog odvjetnika.

U policiji je prošao put od policajca pozornika u Novom Zagrebu, inspektora za krvne delikte u Đorđićevoj, pomoćnika i savjetnika ministra za kriminalističku policiju čak petorice hrvatskih ministara, profesora kriminalistike, ratnog policajca koji je istraživao zločine poput Borova Sela i Škabrnje, voditelja operacije obračuna s narkomafijom do umirovljenika i menadžera za korporativnu sigurnost u koncernu Agrokor Ivice Todorića.

Bivši premijer Ivo Sanader odabrao ga je za prvog suradnika bivšem ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu od kojega se Marijan Benko ipak nešto dulje zadržao na funkciji.

Luka Antunović - Trener plesa nekad zapleše i s mamom

Luka Antunović, sin Željke Antunović, profesionalno više ne pleše, ali i dalje je aktivan u zagrebačkom plesnom studiju Spin kao trener.

- U plesu sam i dalje, naravno, kao trener, a škola Spin najjača je u Hrvatskoj - izjavio je Luka Antunović koji katkad zapleše i sa svojom majkom, SDP-ovom zastupnicom.

Luka Antunović bio je finalist državnih prvenstava u standardnim plesovima i kombinaciji deset plesova, a 2005. godine osvojio je brončanu medalju. Predstavljao je Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim prvenstvima.

Barba Luka na putu oko svijeta - Za Bebićeve dnevnice i pokoje noćenje plaćeno oko 200.000 kn

Predsjednik Sabora Luka Bebić , poznatiji kao barba Luka, tijekom mandata na službena je putovanja osobno potrošio više od 170.000 kuna. U taj iznos nisu uračunati troškovi samog prijevoza jer Bebić većinom putuje službenim državnim avionom, pa se ti troškovi vode pod drugom stavkom, doznajemo u Saboru.

Dakle, većinom se taj iznos odnosi na dnevnice te pokoje noćenje predsjednika Bebića, ali točnu specifikaciju troškova nismo uspjeli doznati jer je nije znala ni Ružica Šimunović, voditeljica Ureda za odnose s javnošću u Hrvatskom saboru. U taj iznos nije uračunat posljednji Bebićev put u Japan. No, dobili smo podatke da je tijekom tri godine ukupno potrošio 170. 858 kuna, i to: 2008. 31.825 kuna, tijekom 2009. 90.472 kuna te ove godine dosad 48.561 kuna. Tijekom te tri godine Bebić je išao na tri daleka putovanja, i to u Katar, Indiju te sada u Japan. Na trodnevnom putu u Katar potrošio je 1069 kuna, a za pet dana u Indiji isplaćeno mu je 11.530,15 kuna.

- Predsjednik Sabora za prijevoz na službenim putovanjima najčešće koristi službeni zrakoplov RH, pa troškovi letova nisu uračunati niti znamo koliki su oni. Tu se, pretpostavljam, radi o ostalim troškovima, a tu spadaju dnevnice i pokoje noćenje - objasnila je Ružica Šimunović, voditeljica Ureda za odnose s javnošću u Hrvatskom saboru.

Stipe Gabrić Jambo: Barba mi ne bi falio ni da je ostao u Japanu

Saborski zastupnik Stipe Gabrić Jambo još se, ni nakon sedam godina, nije pomirio s nekada bliskim prijateljem, predsjednikom Sabora, Lukom Bebićem.

- Barba Luka mi ne bi nedostajao da je ostao u Japanu. Mislim da nikome ne bi nedostajao?! - prokomentirao je Jambo nedavni Bebićev službeni put, složiviši se s komentarom Ante Tomića.

Njihov sukob datira još od 2003. godine, kad je Jambo u jednom intervjuu rekao da ga je HDZ ‘reketario’, a da je Bebić živio na njegov račun. Bebić je tada najavio tužbu.

- A nije me tužio, šta bi me ima tužit?! - dodao je Jambo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 12:52