JESMO LI SAMI?

Vanzemaljci dobrodošli u Vatikan: Papin astronom bio bi presretan kada bi ih krstio! Nije mu važno koliko pipaka imaju

Visoko-razvijena izvanzemaljska bića možda žive u svemiru, a ako ih ima - zaželjeli bismo im dobrodošlicu u Crkvu "bez obzira na to koliko pipaka imaju", rekao je jedan od glavnih astronoma pape Benedikta XVI., piše britanski Telegraph .

Vatikanski znanstvenik, svećenik Guy Consolmagno, kaže da bi bio oduševljen kad bi se ljudska rasa susrela s inteligentnim izvanzemaljcima , te bi bio presretan ako bi ih krstio.

Njegove riječi u budućnosti otvaraju mogućnost za svemirske misionare koji bi krenuli na put prema zvijezdama kako bi preobratili izvanzemaljce na kršćanstvo.

Dr. Consolmagno tvrdi da znanost i religija mogu koegzistirati, odbacuje kreacionizam, te kaže da je kontroverzna teorija "inteligentnog dizajna" prema kojoj jedino Bog može objasniti rupe u teoriji revolucije - loša teologija.

Dr. Consolmagno jedan je od dvanaestorice astronoma zaposlenih u Vatikanu koji kaže da Crkva stoljećima podupire i financira znanost.

Svećenik kaže da nema ništa protiv ideje o postojanju izvanzemaljskog života, te da bi krstio izvanzemaljce jedino ako bi oni sami to tražili.

Ali, dr. Consolmagno tvrdi da su šanse za kontakt s izvanzemaljcima veoma male.

"Ako uzmemo u obzir da se prvo moramo susresti, te da oni moraju biti inteligentni, i još k tome činjenicu da se moramo sporazumijeti - ako to sve zbrojimo, rekao bih da su šanse vrlo male", rekao je Consolmagno.

"Bog je veći od čovječanstva. Bog je isto tako i bog anđela. Bilo koje biće, bez obzira koliko ima pipaka, posjeduje dušu", kaže svećenik.

Dr. Consolmagno (57), kurator papine kolekcije meteorita, iskusan je astronom i planetarni znanstvenik u Vatikanskom opservatoriju, a prije obraćenja 15 godina je radio kao znanstvenik u Kaliforniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:24