'PC ERA' JE ZAVRŠENA

Steve Jobs: Tableti će zamijeniti osobna računala

Predviđa se da će se do 2014. godine u svijetu prodati čak 46 milijuna tablet - računala

"Doba osobnih računala bliži se kraju i stiže vrijeme tableta,“ rekao je jučer "tata iPada“ Steve Jobs.

U 90-minutnom govoru na konferencijI All Things D , šef Applea Steve Jobs govorio je o budućnost tehnologije, i pritom napadao Adobeov Flash, izrazio brigu zbog vala samoubojstava u tvornici Foxconna u Kini te odgovor na pitanje o rivalstvu s Googleom izbjegao pričajući o svom seksualnom životu.

Osim toga, nakon jučerašnje objave kako je Apple u nepuna dva mjeseca prodao dva milijuna iPada, Jobs je za zadovoljstvom publici rekao kako je budućnost u iPadu i drugim sličnim prenosivm uređajima, no kako ipak neće u potpunosti zamijeniti laptope i osoba računala.

"Transformacija osobnih računala u nove oblike poput tableta za neke će ljude biti neugodna jer PC postoji odavno,“ rekao je Jobs dodao kako "tableti nude direktnije i intimnije iskustvo rada od osobnog računala.“

Otkrio je kako je na tabletu počeo raditi puno prije nego na iPhoneu kojeg je izbacio na tržište 2007. godine i potpuno promijenio način na koji koristimo telefon. Tad je shvatio čari touchscreena i uskoro smo dobili iPad.

I druge tvrtke su spoznale moć tableta pa tako vlastite proizvode imaju ili planiraju Dell, Hewlett-Packard, Asus, Lenovo, Acer, ali i Nokia i Google. Međutim, za sada jedini konkurenti iPadu su HP-ov Slate te njemački WePad.

Predviđa se da će se do 2014. godine u svijetu prodati čak 46 milijuna tablet- računala

U nepuna dva mjeseca Apple prodao dva milijuna iPada

Apple je jučer objavio kako je u nepuna dva mjeseca prodao dva milijuna iPada, to znači da se svake minute prodaju čak 23 iPada. Raspon cijene najjeftinije wi-fi verzije varira od 499 dolara u SAD-u do 620 dolara za isti model u Britaniji (16GB). Cijene za vrh Appleove ponude, 64 GB modela sa wi-fi i 3G poveziovsti stoji 829 dolara u SAD-u, u Britaniji je 1010 dolara, a u Njemačkoj, Francuskoj i Italiji 980 dolara. Apple podatke o početku distribucije u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama, još uvijek krije “kao zmija noge”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 13:06