NEVJEROJATNI PARK

VIDEO, FOTO: TROPSKO ODMARALIŠTE USRED SNIJEGA Zavirite u luksuzni resort u najvećem hangaru na svijetu!

BERLIN - Samo 60 kilometara od Berlina nalazi se tematski park ‘Tropical Islands’. U grijanoj hali najvećeg hangara na svijetu 6.000 posjetitelja dnevno uživaju u bazenima, plažama, šetnjama tropskim šumama i mnogim drugim zabavnim sadržajima.

Park je smješten na lokaciji stare nacističke zračne baze, koja je nakon Drugog svjetskog rata pripala Sovjetskom savezu. Nakon ujedinjenja njemačke, bazu je otkupila tvrtka Cargolifter AG, kada je i izgrađen hangar Aerium, u kojem su se trebali čuvati divovski CargoLifter cepelini. No, niti jedan cepelin nikad nije izgrađen, a tvrtka je bankrotirala početkom 2000.

Hangar je potom otkupila malezijska tvrtka Tanjong s namjerom izgradnje tropskog tematskog parka.

Unutar hangara, temperatura je 26°C, a vlažnost zraka oko 64%, premda je u zimskim uvjetima okolica hangara prekrivena snijegom. Uz veliku plažu ‘tropsko more’ koja je inspirirana plažama koraljnih otoka na Pacifiku, u Aeriumu se nalazi i cijela sekcija prašume, s 50.000 biljaka 600 različitih tropskih vrsti. Uz bazene, vodene tobogane, saune i barove, prostor ukrašavaju i brojne fontane i vodopadi.

Gostima koji imaju namjeru prespavati nude se kolibe, bungalovi, mini-hoteli ili smještaj pod šatorom na plaži, dok se za uslugu brine više od 500 zaposlenika.

Ukupno, ‘Tropical Islands’ godišnje zabilježi oko milijun posjetitelja i 300.000 noćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 11:13