ODUŠEVLJEN GRADOM

Američki GQ magazin objavio vodič za 10 europskih destinacija: ' Dubrovnik ne smijete zaobići'

DUBROVNIK - Popularni američki GQ magazin u izdanju od kolovoza objavio je vodič za 10 europskih destinacija od kojih se na prestižnom drugom mjestu iza portugalskog Porta, našao Dubrovnik.

Otkrijte Stari kontinent i ne dajte se uvući u turističku stupicu, preporučuje GQ magazin i predstavlja europske gradove koje svakako treba posjetiti i koji se po svemu mogu mjeriti sa znatno razvikanijim turističkim središtima.

Autori vodiča su naveli i jedinstvene doživljaje koje se mogu steći u svakoj od destinacija, a u priči o Dubrovniku, autor Josh Benson ističe nepretencioznu ljepotu grada koja se ogleda u bijelom kamenu, crvenim krovovima i modrom moru. Istražujte grad pješice, ili taksijem.

No, gdje god da se nađete, plaža vam neće biti daleko, navodi autor i preporučuje smještaj u luksuznom hotelu Grand Villa Argentina, ručak na terasi restorana Nautika te ispijanje hrvatskog bijelog vina na Stradunu.

Na listi preporuka američkog časopisa su još i gradovi poput Rige, Münchena, Istočnog Londona, Belfasta, Padove, Seville.

GQ magazine je iznimno popularan časopis koji od 1931. godine izlazi jednom mjesečno u gotovo milijunskoj nakladi, a namijenjen je uglavnom muškoj populaciji s fokusom na modu, trendove, lifestyle, putovanja, gastronomiju i kulturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 21:09