PRVI PUTA U POVIJESTI

Na digitalnoj platformi Steam počela golema rasprodaja hrvatskih videoigara

Rasprodaju je organizirao Klaster hrvatskih proizvođača videoigara (CGDA)

 Dilara Irem Sancar/ANADOLU/Anadolu via AFP
Na popisu je gotovo 150 videoigara, uključujući i 17 nadolazećih naslova

Rasprodaja hrvatskih videoigara na najvećoj digitalnoj platformi za prodaju igara Steam počela je u ponedjeljak u popodnevnim satima. Steam je rasprodaju iskazao na svojoj naslovnici u obliku Midweek Feature, što znači da će milijuni igrača diljem svijeta vidjeti ovaj događaj i moći se upoznati s hrvatskim videoigrama.

Rasprodaju je organizirao Klaster hrvatskih proizvođača videoigara (CGDA). Ovo je prvi puta u povijesti da se sve hrvatske videoigre mogu naći na istom mjestu, a cijene mnogo njih tom su prigodom značajno snižene.

- Zbog velike vidljivosti ovakvih rasprodaja, ovo je bio savršen trenutak za predstavljanje novih projekata, pa je tako baš na današnji dan objavljeno i nekoliko domaćih nadolazećih igara - "Atre: Dominance Wars", "Pompeii: The Legacy" i "Arrowman" - rekao je Klaster.

image
Cgda/

Ukupno na popisu je gotovo 150 videoigara, uključujući i 17 nadolazećih naslova, a najveći naslovi na popisu su "Talos Principle" (sniženje od 85%), serijal "Serious Sam", "Escape Simulator", "SCUM" i mnogi drugi.

Rasprodaja i event traju do kraja tjedna, a sve igre možete pronaći na ovoj stranici.

Ovaj događaj je zajednički projekt više domaćih studija za razvoj videoigara. Grafički dizajn preuzeo je Pine studio, komunikacijom sa Steamom rukovodio je Aleksandar Gavrilović iz Gamechucka, a za tehnički je aspekt bio zadužen Daniel Lučića iz Croteama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:39