HNK U ZAGREBU

Svim pretplatnicima u sezoni 2023./2024. osigurat će se pravo prvokupa ulaznica za izvedbe baleta Orašar

HNK u Zagrebu

 /Hnk
Ove je godine prvi put uveden i paket Moja prva pretplata namijenjen gledateljima koji prije nisu dolazili u kazalište

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svoja vrata svečano otvara 22. rujna jedinstvenim Baletnim koncertom – "Život na pozornici", a u novu kazališnu sezonu 2023./2024. ulazi s rekordnim brojem pretplatnika. Njih 4802 koliko ih je do današnjeg dana kupilo jedan od 13 mogućih pretplatničkih paketa uživat će u opernim, dramskim i baletnim premijerama, kao i popularnim naslovima koji su obilježili prethodne sezone.

Operna i operno-baletna pretplata pokazale su se dosad najtraženijima, a slijede ih Vikend pretplata te novouvedena pretplata Kazalište za obitelj 2, koja uključuje i balet Orašar, za koji se uvijek traži karta više, kao i popuste za upis trećeg i svakog sljedećeg člana obitelji.

"Uime svih naših umjetnika i zaposlenika, kao i u svoje vlastito, želim zahvaliti publici što je prepoznala naš rad i pokazala veliko zanimanje za repertoar u novoj sezoni. Zbog velikog interesa za upisom pretplate Kazalište za obitelj protekle sezone, ove smo godine uveli još jedan paket namijenjen obiteljima jer kazalište jest dio odgoja i obrazovanja, kao i mjesto na koje obitelj može i treba dolaziti zajedno", rekla je Iva Hraste Sočo, intendantica zagrebačkog HNK-a.

image

HNK u Zagrebu

/Hnk

Ove je godine prvi put uveden i paket Moja prva pretplata namijenjen gledateljima koji prije nisu dolazili u kazalište, a sadrži tri popularna naslova kojima je cilj upoznati i približiti kazališnu umjetnost onima koji se s istom nisu susretali. Ove sezone u sklopu Moje prve pretplate pretplatnici će moći pogledati hit dramsku predstavu Tko pjeva zlo ne misli, opernu bajku Čarobna frula te baletni klasik Labuđe jezero.

Jedna od najtraženijih i ove je sezone Premijerna pretplata s naslovima koji će nositi novu sezonu u Drami, Operi i Baletu. Pretplatnici će imati priliku prvi pogledati dramske predstave Pustolov pred vratima, Nestajanje, Nebeski svod i Mjera za mjeru, operne premijerne izvedbe Rigoletto, Cosi Fan Tutte i La Boheme te baletne premijere Hamlet, Dyad 1929/Primordium i Žar ptica/Petruška.

Od 16. rujna u prodaji su i dodatna pretplatnička mjesta, a svim pretplatnicima u sezoni 2023./2024. osigurat će se pravo prvokupa ulaznica za izvedbe baleta Orašar.

Pretplate se mogu kupiti na blagajni kazališta svaki dan od 10 do 13 sati ili od 16 do 19 sati te online preko mrežne stranice www.hnk.hr.

Gledatelji mogu birati između premijerne, dramske, operne, baletne, pretplate Vikend 4, Vikend 5, Europske 6, Popularne 7, Popularne 8, Operno-baletne 10, Moje prve pretplate 11, Kazališta za obitelj 1 te Kazališta za obitelj 2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:21