NESVAKIDAŠNJA SCENSKA IGRA

IGRA MATOŠA I PROUSTA Redateljski prvijenac "Indiane Jonesa hrvatskog filma"

Scensko uprizorenje 'Igre Matoša i Prousta' redateljski je prvijenac filmskog povjesničara Daniela Rafaelića, a uloge dvojice velikana tumače Goran Grgić i Alan Katić

Antun Gustav Matoš (1873–1914) i Marcel Proust (1871–1922) nisu se nikada sreli. Matoš je volio vino, Proust pivo. Matoš je pisao za honorare, Proust za sebe. Matoš je strastveno volio cigarete a Proust croissante. Matoš nije doživio 41. a Proust 52. godinu.

Životni putevi su im se isprepleli samo u knjizi Milane Vuković Runjić 'Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima'. No, sutra u 20 sati, Matoš i Proust srest će se i u 'Igri Matoša i Prousta', adaptaciji knjige Milane Vuković Runjić u režiji filmskog povjesničara Daniela Rafaelića koji je svojim prekapanjima po filmskim arhivima postao poznat kao "Indiana Jones" hrvatskog filma. U njegovom uprizorenju nastupaju Goran Grgić kao A. G. Matoš i Alan Katić kao M. Proust.

Autorica i redatelj uvest će nas u svijet Antuna i Marcela, a dvojica glumaca, praćena rijetkim filmskim žurnalima s početka stoljeća, dočarat će svijet i magiju dvojice književnih velikana.

Predstava se održava na ljetnoj terasi zagrebačke “The Beertije" u ulici Pavla Hatza 16 u nedjelju 15. lipnja u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 06:21