BIJELI PRETPLATNIČKI CIKLUS

Vječna svjetlost - Mozartov Requiem za blagdan Svih svetih

Posljednji koncert Zagrebačke filharmonije , održan u petak, označio je početak Bijelog pretplatničkog ciklusa, niza koncerata duhovne glazbe. Koncert u petak bio je posvećen blagdanu Svih svetih, a na programu je bio Requiem W. A. Mozarta. Uz Zagrebačku filharmoniju, kojom je ravnao maestro Uroš Lajovic, nastupili su Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” te vokalni solisti Valentina Fijačko, Dubravka Šeparović Mušović, Martin Sušnik i Luciano Batinić.

Odlična i uvjerljiva izvedba rezultat je kvalitetno “odrađenog” posla svih sudionika izvedbe: orkestra, zbora, solista i dirigenta. Filharmonija je svirala transparentno i delikatno, ne namećući se nepotrebno, iako im se ponegdje “omaknuo” pokoji trenutak razjedinjenosti. Zbor “Ivan Goran Kovačić” bio je odlično pripremljen. Zvučali su, ovisno o zahtjevu partiture, moćno, ali i nježno, eterično. Ipak, taj “moćni” zvuk ponegdje je zazvučao pomalo “sirovo”, u dionici tenora, a na mjestima i alta.

Solisti su dali velik doprinos uspješnoj izvedbi, posebice sjajna Valentina Fijačko čija je izvedba bila profinjena i dozirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:32