360 STUPNJEVA

VIDEO: BJÖRK U VIRTUALNOJ STVARNOSTI, ŽELITE LI JOJ SE PRIDRUIŽITI? Islandska diva objavila aplikaciju da je možemo gledati iz svih kuteva

 YouTube
Intimnost je bio cilj videoprojekta, tako da gledatelj dobije jedinstveni i osobni doživljaj. To iskustvo sada je dostupno putem nove aplikacije

Björk je zakoračila u virtualnu realnost. Video za pjesmu 'Stonemilker', koji je režirao Andrew Thomas Huang, isprva se mogao pogledati samo na njenoj retrospektivi u famoznom muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, a tri mjeseca kasnije se na YouTubeu moglo pogledati iz različitih kutova kako islandska art-pop diva pjeva na plaži pored Reykjavika.

Cijela ideja za video nastala je spontano jedne noći na Islandu u razgovoru Björk i redatelja Huanga dok su za sobom imali opremu za virtualnu realnost. Sama pjesma je nastala dok je Björk hodala plažom, riječi su joj došle same od sebe, a nije ih ni uređivala, ispričala je pjevačica.

Intimnost je bio cilj videoprojekta, tako da gledatelj dobije jedinstveni i osobni doživljaj. To iskustvo sada je dostupno putem nove aplikacije, i može se kupiti na iTunes za iPhone ili iPad platforme, ili za korištenje uz naočale za virtualnu stvarnost drugih proizvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 21:57