NIKAD VIŠE LJUDI

Čak je 15 tisuća ljudi plesalo u parku Franje Tuđmana. Pogledajte kako je bilo, još se stignete i pridružiti

Zagreb Beer

 Marko Lopac/
Dosadašnja izdanja festivala okupila su više od tristo tisuća posjetitelja. Evo tko je danas na programu

U četvrtak je otvoreno ovogodišnje izdanje Zagreb Beer Festa, mnogima omiljenog proljetnog open-air festivala u centru grada. Unatoč nepredvidivim vremenskim uvjetima, publika je iskazala veliki interes te je u Parku dr. Franje Tuđmana prvom danu prisustvovalo gotovo 15 tisuća posjetitelja, koji su oduševljeno dočekali nastupe headlinera festivala - Hiljsona Mandelu i TBF, javili su organizatori.

Ovogodišnji Zagreb Beer Fest nastupom je otvorila mlada mlada r&b glazbenica bejbe, koja j na pozornicu stala već u ranim popodnevnim satima te pred svojom publikom uživo izvela pjesme s EP izdanja “glasne tišine”. Nakon nje, svoju garažnu rock energiju ispunjenu jungle i drum&bass ritmovima pred publiku je donio bend Vizelj, da bi nakon njih pozornicu preuzeo zagrebačko-pulski bend nemanja, koji je ovom prilikom uživo predstavio novu postavu članova te okupljenu publiku odveo u magičnu psych-funk atmosferu.

image

Beer Festival

Marko Lopac/

Vrhunac prvog dana festivala priredili su trap glazbenik i autor Hiljsona Mandela te splitske hip-hop ikone TBF, te su zajedno s gotovo 15 tisuća posjetitelja održali energične koncerte. Hiljson Mandela priredio je moćan festivalski nastup prepun trap hitova, kao što su “McLaren”, “Mbappe”, “Cura s kvarta”, kao i najnoviji regionalni hit “Ankaran”, s kojim se trenutno nalazi na #1 nekoliko YouTube Trending lista u regiji. Na pozornici je ugostio i glazbena imena s kojima je u posljednje dvije godine ostvario zamijećene suradnje, od Miach, Baksa i Pekija, pa do trap kolektiva Buntai i matičnog KUKU$-a, s kojima je čak dva puta izveo hit-singl “Popstar”.

Nakon njega, svoju lepezu hip-hop klasika pred mnogobrojnu publiku su donijeli i TBF, splitske ikone koje već puna tri desetljeća ostavljaju trag na domaćoj glazbenoj sceni. Svojim nastupom prožetim atmosferom stiha “ništa mi neće ovi dan pokvarit” i feel-good melodičnim zvukom priveli su kraju prvi dan ovogodišnjeg izdanja festivala.

image

Prvi dan festivala

Marko Lopac/

Zagreb Beer Fest se nastavlja sve do nedjelje ovog tjedna. Ovog petka, 24. svibnja na pozornicu stiže osječki indie-rock bend čuvarkuća, novo ime zagrebačke trap-scene Tej & Špiro, splitski reggae-rap-dance duo Kuzma & Shaka Zulu, zagrebačka autorica i glazbenica Miach te Porinom nagrađeni splitski reper Vojko V.

image

Beer Festival

Marko Lopac/

Posljednji dan ovogodišnjeg izdanja festivala, u nedjelju, 26. svibnja na pozornicu stiže pet izvođača. Glazbeni program će otvoriti varaždinsko-zagrebački bend Rimljani Ite Doma, slijedi nastup alternativnog izvođača i kantautora IDEM, a na pozornicu stiže i zagrebačka indie-pop senzacija Svemirko. Osječki glazbenik, producent i autor z++ te rap ikona Edo Maajka privest će kraju posljednji dan festivala.

image

Ni loše vrijeme nije omelo publiku

Marko Lopac/

Dosadašnja izdanja festivala okupila su više od tristo tisuća posjetitelja, čineći ga jednim od najomiljenijih i najiščekivanijih proljetnih događaja u Zagrebu i okolici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 13:57