‘GLAZBENA KONTROLA‘

‘Članovi orkestra ulazit će u zagrebačke tramvaje i svirati svim putnicima‘

ZET

 Josip Moler/Cropix
Građane i prije 31. svibnja na Dan grada Zagreba očekuje mnoštvo događaja iz kulture

Za Dan grada Zagreba koji se obilježava 31. svibnja građane očekuje mnoštvo prigodnih programa u organizaciji Grada, njegovih ustanova i poduzeća te kvartovskih centara za kulturu. Tako će Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u suradnji s Knjižnicom Kustošija predstaviti izložbu radova polaznika programa Otvoreni atelje - likovne radionice za treću životnu dob. Izložba se može razgledati od 27. svibnja do 10. lipnja. Više programa organizirano je u Centru za kulturu i informacije Maksimir među kojima su projekcije kratkih plesnih filmova koje će se moći pogledati u razdoblju od 27. svibnja do 2. lipnja. U CKIM-u je organiziran i kviz na temu "Koliko poznajete Zagreb", a moći će se pogledati i nastup polaznika CKIM-ove škole mjuzikala. U Centru mladih Ribnjak organizirana je 1. smotra osnovnoškolskih bendova grada Zagreba.

Narodno sveučilište Dubrava organiziralo je radionice za djecu te povijesne tribine na temu Zagreb kroz stoljeća. Također, u petak, 31. svibnja u 20 sati održat će se i koncert Ivane Starčević i Matije Antolića "Pjesme o Zagrebu i, naravno, o ljubavi". Radionice i izložbe organizirane su i u Centru za kulturu na Peščenici gdje će se održati i izložba "Mali princ u Zagrebu" koja će u Galeriji Događanja biti otvorena u ponedjeljak, 27. svibnja u 19 sati.

image

Ivana Starčević

Nera Simic/Cropix

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada održat će se i edukativna radionica za građane o javnim prostorima. Bogat program pripremili su i u Kulturnom centru Travno. Prvi u nizu bio je program nastao prema događanju "Obuci tradiciju". U tog centra će 29. svibnja biti postavljena izložba likovnih radova učenika: "Zagreb u slikama i srcu", a istoga dana predviđen je i besplatan akustični koncert u Parku Travno. Dvije izložbe i radionice za djecu na kojima će se izrađivati licitari održat će se 29. i 30. svibnja u Narodnom sveučilištu Sesvete. U petak, na sam Dan Grada održat će se i koncert Barbare Suhodolčan Vrbički i ansambla C’est la vie!. Centar za kulturu Trešnjevka organizira pak veliki koncert tamburaškog orkestra Gaj i njihovih gostiju a koji će se održati 31. svibnja s početkom u 20 sati. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine je obilježio Dan grada Zagreba programom pod nazivom "Volim Zagreb i u Susedgradu", a niz programa među kojima i dva koncerta; Novi val klasike i koncert Jazz Point Novi Zagreb: Lana Janjanin Quartet; održalo se u Centru za kulturu Novi Zagreb.

image

ZET

Josip Moler/Cropix

Prigodni koncert održat će se 29. svibnja u 20 sati u Muzeju grada Zagreba. Na koncertu će nastupiti Akademski zbor, Tamburaški i Harmonikaški orkestar SKUD-a Ivan Goran Kovačić.

ZET će se uključiti u manifestaciju prigodnim vožnjama s tramvajem M24 koji dodatno ove godine obilježava punih 100 godina. Muzejska linija će na Dan Grada prometovati trasom Ljubljanica - Mihanovićeva - Glavni kolodvor - Ulica kneza Mislava - Trg žrtava fašizma - Ulica Franje Račkog - Trg bana J. Jelačića - Savska cesta - Ljubljanica, od 10 do 16.30 sati.

image

Tomislav Tomašević

Josip Bandic/Cropix

Niz aktivnosti je za 31. svibnja najavila i Turistička zajednica grada Zagreba. Od smjene straže Kravat pukovnije, preko Zagrebačkog vremeplova, nastupa folklornih ansambala pa sve do dječjih predstava i prigodnih razgleda grada na hrvatskom jeziku i drugih. U suradnji sa ZET-om i ove će se godine provesti projekt Glazbena kontrola, u sklopu kojeg će članovi orkestra zasvirati u zagrebačkim tramvajima. Detaljne informacije će biti dostupne na službenim stranicama Turističke zajednice. Na sam Dan grada Zagreba, 31. svibnja, već tradicionalno će se u Staroj gradskoj vijećnici održati svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj će gradonačelnik Tomislav Tomašević uručiti Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 15:23