bilo joj je dosta

Konačno otkrivena reakcija kraljice Elizabete na šokantnu odluku Meghan i Harryja!

Autorica nove knjige o kraljici Elizabeti i kraljevskoj obitelji tvrdi da je pokojna vladarica bila iscrpljena težinom koju je osjećala zbog povlačenja njezinog unuka s kraljevskih dužnosti.

Meghan Markle i princ Harry početkom 2020. šokirali su svoju obitelj, Veliku Britaniju i svijet otkrivši da napuštaju sve svoje kraljevske dužnosti i sele u SAD. Od tog trenutka javnost prema njima nema milosti te mnogi kraljevski stručnjaci samo mogu nagađati kako je kraljevska obitelj prihvatila tu odluku.

No, emocije se ne mogu sakriti pa je bilo jasno kao dan da su mnogim članovima obitelji Meghan i Harry svojim životnim odabirom ostavili gorak okus u ustima, posebice princu Williamu i princezi Catherine. Kraljica Elizabeta je naizgled sve stoički podnijela kao i uvijek te je čak javno podržala odluku svog unuka.

image

Meghan nije mogla sakriti suze na sprovodu kraljice Elizabete.

STEPHEN LOCK/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ipak, u nadolazećoj knjizi ‘The New Royals: Queen Elizabeth‘s Legacy and the Future of the Crown‘ autorica Katie Nichols ističe da se pokojna kraljica Elizabeta pokušala suzdržati od previše razmišljanja o toj temi.

"Kraljica je jasno dala do znanja da ako Harry i Meghan odluče otići, neće moći iskoristiti prednosti toga što su dio kraljevske obitelji. Povjerila se prijatelju da je iscrpljena cijelom situacijom. Bila je jako povrijeđena i rekla mi je: ‘Ne znam, nije me briga i ne želim više razmišljati o tome!‘”, napisala je Nichols.

Kada su napuštali kraljevsku obitelj, Meghan i Harry su već bili roditelji malenog Archieja, a kćer Lilibet im se rodila 15 mjeseci nakon što su se preselili u SAD. Elizabeta je, piše Nichols, bila jako tužna što je pred kraj života svoju praunučad vidjela tek nekoliko puta.

image

Meghan i Harry odluku da napuštaju kraljevske dužnosti donijeli su početkom 2020.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Jako joj je bilo žao što joj se Harry i Meghan nisu mogli pridružiti s djecom na vikendu u Balmoralu u kolovozu, kada je kraljica organizirala prespavanac za svu svoju unučad i praunučad", napisala je Nichols.

Dodala je i da je kralj Charles također "povrijeđen i razočaran" situacijom u vezi s "odbjeglim" parom, ali je priznao da je njegova ljubav prema njegovom najmlađem sinu bezuvjetna.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ovih će se dana vratiti u SAD, gdje ih čekaju Archie i Lilibet, no otići će bez dogovora s Charlesom. Naime, Markle je zatražila privatan sastanak s novim kraljem nakon Elizabetinog sprovoda, no ta joj želja nije uslišena.

Linker
17. travanj 2024 22:52