Supružnici uživaju u šetnji pješčanim plažama

 FOTO: FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY Frizura: Vladimir Simic @vladimirsimic1
Nikola Đuričko

Zvijezda Netflixa stiže u Hrvatsku i otkriva: "Pedeseti rođendan slavio sam 7 dana, a iz Amerike se ne vraćam"

Omiljeni beogradski glumac, koji sa suprugom i djecom od 2019. živi u Los Angelesu, uskoro u Zagrebu i Osijeku izvodi autobiografski stand up u kojem će publici ispričati najzabavnije situacije iz života i karijere.

Omiljeni beogradski glumac, koji sa suprugom i djecom od 2019. živi u Los Angelesu, uskoro u Zagrebu i Osijeku izvodi autobiografski stand up u kojem će publici ispričati najzabavnije situacije iz života i karijere.

U srpnju je proslavio 50. rođendan, a sad u sklopu rođendanske regionalne turneje omiljeni beogradski glumac Nikola Đuričko sa svojim stand upom "Showbiz" stiže u 50 gradova. Šestog listopada nastupa u zagrebačkom Kerempuhu, a njegov nastup na osječkoj sceni ASM zakazan je 28. listopada. Proslavio se ulogom Švabe u seriji "Vratit će se rode", maestralno je odigrao otkačenog ruskog švercera Jurija u četvrtoj sezoni Netflixovog serijala "Stranger Things", nezaboravne su njegove filmske uloge "U zemlji krvi i meda", "Ivkovoj slavi", "Munjama", "Svetoj obitelj" redateljice Vlatke Vorkapić..., a najsmješnije situacije iz života i karijere ispričat će publici svog autobiografskog showa.

image

Nikola Đuričko 50. rođendan je slavio tjedan dana

FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY

Ljeto ste proveli na turneji s bendom po Srbiji, u Beogradu snimate novu seriju, sad krećete na regionalnu turneju... Znači li to da se nakon pet godina vraćate iz Amerike?

Ne, još uvijek živim u Americi sa svojom obitelji, a u Los Angelesu do daljnjeg i ostajemo. Kći Nađa upisala je studij međunarodnih odnosa i prava, a trenutačno je na studijskom semestru u Bologni, sin Đorđe je krenuo u srednju školu i lani je proglašen sportašem svoje generacije jer je izvrstan u pet sportova, a supruga Ljiljana i ja radimo svoje... Ali evo mene ovdje: svake godine obavezno dolazim par puta, to mi mnogo znači.

Gdje zapravo pripadate?

Osjećam se kao dijete naše planete da citiram stih Milana Mladenovića, frontmena mog omiljenog benda Ekaterine Velike, a to u prijevodu znači da sam građanin svijeta.

image

Nikola i Ljiljana Đuričko upoznali su se na snimanju filma

FOTO: FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY Frizura: Vladimir Simic @vladimirsimic1

Kako ste 9. srpnja proslavili 50. rođendan?

Slavio sam ga sedam dana na turneji sa svojim bendom Džoni Midnajt Trio. Kao glava obitelji prije nekog vremena donio sam ukaz da se u našoj obitelji rođendani slave sedam dana, da bismo se stigli vidjeti i podružiti sa svim dragim ljudima bez ikakvog presinga. U tih tjedan dana slavljenici mogu izvolijevati, izvoditi bijesne gliste, a svi moraju biti dobri prema njima i uvažavati njihove želje...

image

Nikola Đuričko odlično se snašao u Hollywoodu

FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY

Je li pedeseti rođendan pravo vrijeme za svođenje računa o svom životu?

Da, ako želite pasti u depresiju. To sam napravio prije deset godina, pa mi je sad bilo glupo ponavljati i odlučio sam jednostavno ići dalje bez osvrtanja unatrag.

Što trenutačno snimate?

Igram glavnu ulogu u komičnom sitcomu "Hotel Tri Star" redatelja Ivana Marinovića, čije snimanje završava potkraj studenog, nakon čega se vraćam u Los Angeles.

image

Winona Ryder, Nikola Đuričko i Brett Gelman na setu "Stranger Thingsa"

NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Preselili ste se 2019., a iduće godine završili u lockdownu zbog pandemije: Jeste li se tada zapitali što vam je to trebalo?

Zapravo je bilo još gore, jer smo stigli u rujnu, prve naznake općeg ludila pojavile su se u prosincu, a već početkom 2020. sve je stalo, obustavljena su sva snimanja, škole se prebacila na on-line nastavu, preko noći se sve promijenilo. Šok je bio veliki, ali mi je na kraju bilo drago što smo tamo, jer su u Americi stvari jasnije, transparentnije i uređenije nego kod nas, pa se i takve traume lakše podnose.

image

U Americi se odlično snašao

FOTO: FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY

Zašto vam je trebao novi početak u 45.-oj?

Više bih to nazvao iskorakom i potrebom da se otisnem u nepoznato, nešto novo i drukčije, da nastavim trenirati i rasti, da budem bolji i ne stagniram... No, to je bio obiteljski projekt, ne samo moj: Nađa je baš upisivala srednju i činio nam se pravi trenutak da svi skupa skočimo u hladnu vodu. Lijepo nam je, dobro nam ide, ostajemo tamo, ali evo mene ovdje, a Nađe u Bologni, ha, ha.

image

U Los Angeles se preselo 2019.

FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY

Jeste li u Americi osuđeni na tipske uloge?

I da, i ne. Generalno posvuda ste osuđeni na tipske uloge, ali srećom svojim izgledom i osobinama ne ličim na tipičnog izbacivača ili šefa ruske mafije, pa su i ponude šarolike.

Što ste najvažnije naučili u pet američkih godina?

Da se na crveno može skrenuti desno na semaforu, te da se svima treba osmjehivati, čak i kad se s nekim sudarite na pločniku ili u trgovini.

image

Nikola i Ljiljana Đuričko ove godine slave 22. godišnjicu braka

FOTO: FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY Frizura: Vladimir Simic @vladimirsimic1

Što pričate publici "Showbiza"?

Stvarne stvari i događaje iz mog prezanimljivog života i karijere. S vremenskom distancom i tragična sjećanja n situacije u kojima sam ispao glup postanu smiješna, pa ih tako i pričam ljudima, kao da su kod mene doma u mojoj dnevnoj sobi.

Tko vam je dao nadimak Džoni?

Džoni je šatrovački naziv za Nidžu, što je tradicionalni nadimak za Nikolu. Ali mene zovu i prezimenom, čak i više nego nadimkom.

Odakle su vaši?

Moji su banatski grofovi, došli su tamo u velikoj seobi s Čarnojevićima, ali u tu obiteljsku epopeju ne bih ulazio, jer nemate dovoljno vremena i mjesta da je ispričam kako spada.

Zašto ste kao tinejdžer pobjegli od kuće?

Nisam pobjegao nego sam se odselio, jer sam kao 17-godišnjak počeo dovoljno zarađivati i mogao sam unajmiti svoj stan. Niti su me tjerali, niti sam bježao, nego sam se želio osamostaliti.

image

Ljeto je proveo na turneji s bendom Džoni Midnajt Trio

FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY

Koliko vam je novac bitan?

Dostojevski je rekao da je novac iskovana sloboda, ali to ne znači da su ljudi s mnogo novca vrijedni divljenja, pažnje i druženja... Volim imati da pojedem, popijem i počastim, ali nisam opsjednut novcem.

Što bi bilo od vaše glume da nije bilo bake Tomanije - glumice?

Pojma nemam. No, sigurno nisam želio postati druga baka Tomanija, koja je mog starijeg brata odvela na prva snimanja na Radio Beograd, pa sam i ja to poželio za sebe, znate već kako to ide.

image

U Los Angeles se vraća potkraj studenog

FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY

Je li baka doživjela vaš uspjeh?

Ne, ali joj je bilo jasno da ima unuka glumca. Stalno mi je govorili da je posao težak i da se pazim, to mi je ostalo od nje. I bila je u pravu, jer je glumački posao kaotičan, neizvjesnost je stalno prisutna, ovisite o drugima, ako inicijativu ne preuzmete u svoje ruke. Zato i igram stand up da ne ovisim ni o kome.

Što je za vas show biznis?

Kako kaže Rambo Amadeus estrada mi je mati, a šoubiznis ćaća, ja nastupam svuda đe se dobro plaća... E, sad u Americi je to više biznis, kod nas još uvijek više umjetnost, a najbolje je kad je to - nešto između.

image

Luka Peroš i Nikola Đuričko sreli su se preklani u Beču

STARPIX/AFP/PROFIMEDIA

Zašto ne brijete brkove?

Da me ne zovu - glumac, nego brka... Davno sam ih pustio, jer mi dobro idu uz nos i postali su dio mog lica. Sam sebi sam čudan kad se obrijem, a djeca su u šoku, pa ih brijem samo kad uloga to zahtijeva.

Što si još želite?

Da se oslobodim želja i svih napasti.

image

Nikola i Ljiljana Đuričko ne planiraju povratak iz Amerike

FOTO: FILIP SHOBOT @FILIPSHOBOTPHOTOGRAPHY Frizura: Vladimir Simic @vladimirsimic1
Linker
05. listopad 2024 08:02