Sendvič s pancetom naš je favorit

 NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Nova gastro lokacija

Posjetili smo novootvoreni Focaccina bar u Zagrebu: Isprobali smo novitete, a jedan sendvič posebno nas je oduševio

Popularni splitski sendvič bar sada je otvoren i u strogom centru Zagreba, točnije u Radićevoj ulici 8.

Popularni splitski sendvič bar sada je otvoren i u strogom centru Zagreba, točnije u Radićevoj ulici 8.

Nove gastro lokacije uvijek nas razvesele, stoga smo s oduševljenjem posjetili novootvoreni Focaccina bar u samom centru Zagreba. Vode ga brat i sestra, Ivan i Marina Poljak, koji su ljubav prema kuhanju i gastronomiji naslijedili od malih nogu. U njihovoj se obitelju uvijek nešto kuhalo i pripremalo, a kako nam i sami kažu, kad su tek počinjali, nisu ni slutili da će njihov sendvič bar postići toliki uspjeh. I dok je Marina ta koja vodi financije, Ivan brine o dobavljačima i ostalim operativnim poslovima. Već imaju dvije uspješne lokacije u Splitu koje su oduševile lokalce, ali i turiste, a sada će i svi ljubitelji sendviča u Zagrebu moći uživati u njihovim delicijama.

Ivan i Marina su za otvorenje u Zagrebu tako pripremili nešto sasvim novo - čak tri originalna sendviča: kulen, pancetta i tartufello. Mi smo isprobali dva noviteta čiji nas okus definitivno nije razočarao. Sendvič s kulenom dolazi s namazom od pečene paprike, dimljenim sirom, rajčicom i rukolom, a još impresivniji bio je specijalitet s pancetom, slatkastim namazom od buče, dimljenim sirom, rukolom i neodoljivim tostiranim orasima koji mu daju poseban okus.

image

Popularni splitski sendvič bar sada se otvorio u samom središtu Zagreba

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
image

Osim specijalitetima, nova gastro lokacija osvojila nas je i preslatkim interijerom

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Uz njih u standardnoj ponudi imaju još sedam različitih sendviča u focaccia pecivu, a to su prosciutto, mortadella, classico, salami, caprese, parmigiana i vegano. Među stalnim favoritima posebno se ističe sendvič s mortadelom, stracciatellom, pestom od pistacija i sjeckanim pistacijama koji je, kako nam kažu, uvjerljivo najprodavaniji. Zatim slijedi onaj s pršutom, pestom od bosiljka, mozzarellom, rajčicom i bosiljkom.

image

Sendvič s pancetom naš je favorit

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
image

Focaccia s kulenom

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

U ponudi imaju i opciju za vegane - sendvič od patlidžana, pečenih tikvica, sušenih rajčica, humusa, rukole i tostiranih oraha. Najmlađi najviše vole takozvani Classico, dok će se ljubiteljima mesa sigurno najviše svidjeti focaccia sa salamom Milano, dimljenim sirom, parmezanom, rajčicom i rikolom.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
image

Focaccinu vode brat i sestra, Ivan i Marina Poljak

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Ponudom smo prvenstveno željeli zadržati naše prepoznatljive okuse, ali i ponuditi nešto što će ipak biti jedinstveno upravo za Zagreb, a sendviči su toliko veliki i zasitni da ih nerijetko između sebe podijele i dvije osobe", govore nam.

Cijene se kreću od 8,50 do 12 eura, ovisno o sastojcima, a radno vrijeme Focaccine je svaki dan od 10 sati do ponoći.

image

Cijene sendviča kreću se od 8,50 do 12 eura

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
12. prosinac 2025 14:23