Elena Kanaet i Leonardo Sigali 

 DARKO TOMAŠ/ CROPIX
GASTRO TALK

Nakon sedam godina u Argentini vratili su se u Zagreb i otvorili restoran, evo kako izgleda kada zajedno kuhaju vegetarijanka i obožavatelj mesa

Poduzetnica Elena Kanaet i nogometaš Leonardo Sigali prije nekoliko mjeseci stigli su u Hrvatsku i u samom centru Zagreba otvorili argentinski restoran Al Paso, a za Gloriju su odškrinuli vrata svoje kuhinje i pripremili dva omiljena jela - rižine krekere s avokadom i jajima te biftek sa salatom.

Poduzetnica Elena Kanaet i nogometaš Leonardo Sigali prije nekoliko mjeseci stigli su u Hrvatsku i u samom centru Zagreba otvorili argentinski restoran Al Paso, a za Gloriju su odškrinuli vrata svoje kuhinje i pripremili dva omiljena jela - rižine krekere s avokadom i jajima te biftek sa salatom.

Nakon što su poslije sedam godina života između Argentine i Hrvatske, izabrali Zagreb za svoj dom, poduzetnica Elena Kanaet Sigali (32) i nogometaš Leonardo Sigali (37) ipak su važan dio argentinske kulture i gastronomije donijeli sa sobom i to u sam centar Zagreba gdje su nedavno otvorili restoran Al Paso u kojem nude tradicionalne argentinske specijalitete kao što su empanade odnosno tijesto punjeno raznim slatkim ili slanim nadjevima, entrañu ili odrezak na žaru kao i argentinske začine i vina. Iako uglavnom u posljednje vrijeme jedu u svom restoranu, doručak i večeru pripremaju kod kuće. Ugostili su nas u svojoj vili koju su izgradili na obroncima Medvednice, u prozračnoj i prostranoj bijeloj kuhinji koja je dovoljno velika da Elena i Leonardo pripremaju svatko svoje jelo, budući da od pandemije nemaju istu prehranu. Naime, Elena je nakon nekoliko odgledanih dokumentaraca o hrani postala vegetarijanka, dok je Leonardo bez mesa izdržao tek mjesec dana.

ZATVORI

"Svatko bi trebao slušati svoje tijelo i potrebe. Moje tijelo uopće nije tražilo meso. Naprotiv, nakon mjesec - dva osjećala sam se bolje, poletnije, nisam bila napuhana, dok je Leonardo žudio za komadom steaka na kojima je odrastao. No, nisam se odrekla primjerice ribe koju oboje obožavamo", govori Elena koja svako jutro započinje uz obilan doručak koji najčešće uključuje avokado i jaja. Budući da ne jede kruh, tost s avokadom i jajima priprema na krekerima od riže, a važan sastojak su dva začina - liofilizirane maline i pečena korica naranče u prahu.

image

Elena i Leonardo nedavno su se vratili u Zagreb i otvorili argentinski restoran

DARKO TOMAŠ/ CROPIX

"Kako bi obrok bio još zdraviji ne stavljam puno ulja već samo lagano pošpricam sa raspršivačem za ulje i tako koristim minimalno ulja, a jaja se ne zalijepe za tavu", objašnjava Elena. Priznaje i kako je nekada gotovo svakodnevno posjećivala restorane i naručivala hranu budući da je Leonardo jeo u klubu, a njoj se nije dalo kuhati za sebe. No, sve se promijenilo kada je počela aktivno trenirati i paziti što jede i koliko kalorija unosi.

image

Elena tost s avokadom i jajima priprema na rižinim krekerima

DARKO TOMAŠ/ CROPIX

"Neću reći da brojim kalorije, ali važno mi je znati porijeklo namirnica i što točno unosim u sebe i od tada vidim najveće promjene na tijelu. Jedem jako puno povrća koje pripremam na razne načine te kvalitetnu ribu", objašnjava nam poduzetnica te otkriva i kako njihova šestogodišnja kći Chloe također obožava zdravu prehranu. Umjesto sokova pije vodu ili limunadu, voli losos, tunu, bolonjez i meso koje joj priprema tata Leo.

image

Omiljeno Leonardovo jelo, koje voli i pripremati, je steak

DARKO TOMAŠ/ CROPIX

"Ja sam pripremio steak koji se samo začini s puno soli i kod pripreme se stavlja na zagrijanu tavu, bez ulja. Tako se priprema steak u Argentini. Za restoran nam se kao najveći izazov pokazalo nabavljanje kvalitetnog mesa kojeg u Argentini ima u izobilju. Nekada znam ovakav steak pojesti s rižom ili krumpirom, ali danas sam priremio samo salatu, kako ga najčešće i jedem", pojašnjava Leonardo koji je od 2014. do 2018. godine igrao za Dinamo, a onda se vratio u Argentinu te igrao za klub Racing gdje je proveo sedam godina, da bi se ove zime skrasio u Lokomotivi.

image

Zajedničko najdraže jelo im je tjestenina s kozicama

DARKO TOMAŠ/ CROPIX

"Već sa 16 godina sam se odselio od kuće i od tada kuham. Izbjegavam tjesteninu i kruh, općenito ugljikohidrate, ali zato jedem jako puno mesa i povrća", otkriva nogometaš te priznaje kako od hrvatskih jela najviše voli ribu na sve načine, a kao jelo koje najbolje opisuje njih dvoje oboje bez zadrške izdvajaju tjesteninu s kozicama.

Najnovije
25. ožujak 2025 00:46