Rihanna ispisala glazbenu povijest

 PROFIMEDIA
Ispisala povijest

Rihanna oborila rekord! Godinama nije objavila novu pjesmu i unatoč tome ostvarila neviđeni uspjeh

Pjevačica se na društvenim mrežama pohvalila priznanjem koje je dobila od Udruženja diskografske industrije Amerike.

Pjevačica se na društvenim mrežama pohvalila priznanjem koje je dobila od Udruženja diskografske industrije Amerike.

Američka pjevačica Rihanna posljednjih je nekoliko godina posvećena svom obiteljskom životu i poslovima oko svog brenda donjeg rublja, dok je glazbu nekako zapostavila i stavila je u drugi plan. Međutim, to ne znači da ne ostvaruje nove glazbene uspjehe jer iako već godinama nije izdala niti jednu novu pjesmu ili album, ne održava koncerte i ne ide na turneje, 36-godišnja Rihanna oborila je novi rekord. To joj je uspjelo nakon što je dobila titulu ženske umjetnice s najviše dijamantnih hitova ikad što je objavljeno na profilu na Instagramu Pop Basea.

Udruženje diskografske industrije Amerike inače dodjeljuje zlatne i platinaste nagrade, prva se dobiva za 500 tisuća primjeraka prodanih singlova ili albuma, a druga za milijun. Od 1992. godine uveli su i kategoriju dijamante nagrade koja odlazi u ruke glazbenika čiji su singlovi ili albumi prodani u deset milijuna primjeraka.

A upravo se Rihanna upisala u povijest kao solo izvođačica s najviše dijamantnih priznanja. Jedno je vrijeme bila izjednačena s nekoliko drugih kolegica, no sada je dobila četiri nova dijamantna certifikata i ima ih ukupno sedam.

Prema podacima sa službene web stranice Udruženja diskografske industrije Amerike njezin hit "Umbrella" koji je 2007. godine snimila s Jay-Z-jem ima dijamantnu plaketu, kao i singlovi "Work", "Anti‘s Needed Me" i "Unapologetic‘s Stay", "Diamonds, "Love the Way You Lie" i "We Found Love".

Rihanna se o vijesti da je ispisala glazbenu povijest oglasila putem društvenih mreža, na svom je profilu na Instagramu jasno dala do znanja što o tome misli. "Nema dalje", napisala je kratko uz objavu.

Osim Rihanne, dijamntnim se priznanjima mogu pohvaliti Katy Perry koja ih ima četiri, Cardi B s tri kao i Lady Gaga, te Nicki Minaj i Halsey koje ih imaju po dvije.

Linker
15. lipanj 2024 22:28