Amal i George Clooney

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Ozbiljna situacija

Prijeti joj kazneni progon iz SAD-a: George Clooney zbog Amal hitno kontaktirao Bijelu kuću

Slavni glumac stao je u obranu voljene supruge i pokušao se zauzeti za nju kod predsjednika SAD-a.

Slavni glumac stao je u obranu voljene supruge i pokušao se zauzeti za nju kod predsjednika SAD-a.

Ogorčeni holivudski glumac George Clooney žustro je stao u obranu svoje voljene supruge, odvjetnice Amal Clooney i požalio se direktno Bijeloj kući nakon što je predsjednik Joe Biden osudio Međunarodni kazneni sud zbog njegovog slučaja protiv izraelskih čelnika, istrage na kojoj je ona radila, izvijestio je Washington Post.

George je prošlog mjeseca nazvao predsjednikovog savjetnika Stevea Ricchettija, nakon što je Biden osudio zahtjev ICC-a za uhićenjem izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra obrane Yoava Gallanta te ga proglasio nečuvenim, izvijestio je spomenuti list, citirajući čak tri dužnosnika administracije. Oskarovac je navodno bio zabrinut da bi Bidenova administracija mogla nametnuti sankcije međunarodnom sudu, uključujući i njegovoj supruzi, koja je inače poznata odvjetnica za ljudska prava. Ona je bila dio šesteročlanog panela stručnjaka koji je pregledao dokaze o ratnim zločinima u Gazi za tužitelja ICC-a Karima Khana, a zbog svega joj navodno prijeti i kazneni progon iz SAD-a. Osim poziva na podizanje optužnice protiv Netanyahua i Gallanta, Khan je zatražio uhićenje tri glavna čelnika Hamasa.

image

Amal je poznata odvjetnica za ljudska prava

TIMOTHY A. CLARY AFP

Slavni je par poznat kao borbi za ljudska prava, pa tako 46-godišnja Amal i 63-godišnji George vode međunarodnu organizaciju za ljudska prava naziva "Clooney Foundation for Justice", a on je bio podupiratelj sada već nepostojećeg "Enough Projecta", koji se fokusirao na ratne zločine u Sudanu. Inače, George bi se sljedeći tjedan trebao pojaviti na prikupljanju sredstava za Bidena u Los Angelesu i to zajedno s bivšim predsjednicima SAD-a Barackom Obamom i Billom Clintonom, glumicom Julijom Roberts i voditeljem Jimmyjem Kimmelom.

image

Amal i George u braku su od 2014. godine

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Bijela kuća zasad se nije oglasila o slučaju Clooney, a nisu ga komentirali ni predstavnici bračnog para.

Linker
07. lipanj 2024 14:03