Alen Bičević

 NOVA TV
Završena 8. sezona

Od favorita do pobjednika: Prisjetili smo se svih transformacija kojima nas je zabavljao Alen Bičević

Pjevač grupe Joy bio je najuspješniji kandidat posljednje sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato".

Pjevač grupe Joy bio je najuspješniji kandidat posljednje sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato".

Pjevač Alen Bičević pobjednik je osme sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato", a u kojem je iz nedjelje u nedjelju oduševljavao gledatelje svojim vještim i vjerno utjelovljenim transformacijama, koje su nerijetko mnoge dovele i do suza.

On se u velikom finalu pokazao se boljim od pjevača i radijskog voditelja Tomislava Marića Tome, pjevačice Antonije Dore Pleško i glumice Marije Kolb, a gledali smo ga u ulozi Hanke Paldum koju je sam odabrao.

Mi smo se prisjetili svih Alenovih transformacija, a koje je sve odradio s lakoćom i bez problema. Tako je već u prvoj emisiji Renatu Končić Mineu, koju smo gledali kao članicu žirija, doveo do suza i to kao Tony Cetinski s pjesmom "Od milijun žena".

U drugoj emisiji gledali smo ga kao pjevačicu koju bez imalo muke rasprodaje arene i koncerte u regiji, Aleksandru Prijović, čiji je veliki obožavatelj.

"Prvo sam bio prestravljen, ali sad sam uzbuđen", komentirao je prije nastupa u emisiji Alen, koji se pohvalio i da je bio na Aleksadrinu koncertu u Zagrebu.

"Uspio sam uhvatit ulaznice za jedan, u VIP-u. Ponovio bih barem još tri puta", priznao je tada, a transformaciju u Aleksandru mu je donijela i pobjedu.

Alen se u trećoj emisiji transformirao u pjevača Matu Bulića, a u četvrtoj je imao zadatak transformirati se u glazbenu divu Gabi Novak.

"Potpuna suprotnost", komentirao je tada Alen.

Izveo je pjesmu "Pamtim samo sretne dane", a žiri od samog početka njegova nastupa nije mogao vjerovati što vidi i čuje i na kraju su mi svi ustali, podržali ga glasnim ovacijama, a Minea mu je potrčala u zagrljaj.

Nakon Gabi, Alen je dobio zadatak transformirati se u Britney Spears.

"Nije baš da sam pratio Britney, odrastaš i znaš za nju, slušaš htio, ne htio. Nisam znao da ju čekam, dok ju nisam dobio", priznao je Alen uoči nastupa i već tada naglasio da najvećom konkurencijom smatra Mariju Kolb i Antoniju Doru Pleško s kojima se na kraju našao u finalu showa.

Alen je pokazao da mu dobro idu i transformacije u latino zavodnike, jer smo ga u šestoj emisiji gledali kao Alvara Solera.

Za jedan od najemotivnijih trenutaka sezone, zaslužan je također Alen i to zahvaljujući transformaciji u nikad prežaljenog pjevača Tomislava Ivčića. Njegov nastup rasplakao je sve u studiju, a posebno je dirnuo Mineu koju je vratio u neke prošle dane.

"Uff, teško je sad. Osim što si izvrstan pjevač, imitator, mogu reći i glumac, umjetnik, ti si se od prve emisije postavio jako visoko. Ja sada neću komentirati tvoje pjevanje jer je sve rečeno, mene Tomislav Ivčić vraća u djetinjstvo, razmišljam o svojoj majci i ocu i to je period koji je meni bio najljepši u životu. Kad su se na pučkim feštama pjevale najviše ovakve pjesme. Sad kad završi ovaj show, ja ću nazvati svoju majku, svog oca i reći im da ih jako volim. Dirnuo si me jako, ovaj show je nešto najljepše što se meni moglo dogoditi, da sjedim ovdje sa svima vama i proživljavam ove prekrasne trenutke. Malo me ponijelo, nemojte mi zamjeriti", izjavila je tada Minea, koja je pak Alena dirnula svojim riječima.

U osmoj emisiji Alen je dobio zadatak utjeloviti američku pop-zvijezdu Avu Max, nakon toga Bonnie Tyler, a onda i Umberta Tozzija.

Još jedan emotivni trenutak dogodio se u desetoj emisiji kada smo Alena gledali u ulozi našeg preminulog i jedinstvenog glazbenika Massima Savića. "Gljiva mi je dala ulogu koja sa sobom nosi jednu veliku odgovornost. Znali smo se sresti u kvartovskom bircu gdje smo i on i ja pili kavu. Jedan strašno ugodan čovjek, smiren čovjek", izjavio je Alen prije nastupa u emisiji.

U polufinalu Alen se transformirao u Tatjanu Cameron Tajči, a njegova izvedbe pjesme "Dvije zvjezdice" vratila je mnoge u neka prošla vremena i mlađe dane.

Osim Alena Bičevića u osmoj sezoni showa kao natjecatelje gledali smo i Tomislava Mariću Tomu, Antoniju Doru Pleško, Miju Negovetić, Lucijana Plazibata, Mariju Kolb, Antoniju Šola i Farisa Pinju. U žiriju su bili Renata Končić Minea, Goran Navojec, Mario Roth i Enis Bešlagić.

Linker
25. lipanj 2024 03:55