Željka Bleuš, kuharica po struci i bivša polufinalistica kulinarskog showa "Masterchef", za Gloriju otkriva zbog čega je i kako uspjela skinuti višak kilograma, tko joj je najveća motivacija, ali i što je pokreće kada joj iste ponestane.
Korčulanka Željka Bleuš široj javnosti predstavila se 2021. godine sudjelovanjem u MasterChefu na Novoj TV. U showu se dokazala kao vrsna slastičarka i dospjela do polufinala, a svojom vedrinom i optimizmom ta je 25-godišnjakinja osvojila srca brojnih gledatelja koji su je i nakon showa nastavili vjerno pratiti na društvenim mrežama. Svoje je pratitelje nedavno iznenadila i fizičkom transformacijom. Nakon showa krenula je u borbu protiv suvišnih kilograma i u nepune dvije godine uspjela je skinuti 25 kilograma, no njezin put, kako i sama kaže, ovdje ne staje.
"Moja transformacija još traje, a počela je nakon Masterchefa kada sam se uistinu dovela u vrlo ružno stanje. Smatram kako su me stres, ali i šok od silne popularnosti doveli do toga. Imala sam 98 kilograma kada sam odlučila da nešto moram napraviti po tom pitanju, a dosad sam smršavjela 25 kilograma. No sami kilogrami mi i nisu mi toliko bitni, puno mi više znači činjenica da sam traperice konfekcijskog broja 46 zamijenila sa 38", govori naša sugovornica koja se danas osjeća puno bolje.
"Cilj mi je da mogu lakše i bolje raditi, ali i da se ne osjećam toliko tromo kako bih mogla lakše izdržati smjene na poslu. Evo, po prvi put nakon sezone, ja se ne osjećam pregaženo nego kao da bih bez problema mogla odraditi još jednu. Oduvijek sam imala želju dokazati, kako sebi, tako i drugima, da samo zato što si kuhar ili slastičar po struci, ne mora značiti da ne možeš biti u dobroj formi", objašnjava nam Željka koja se često susretala s komentarima o njezinom izgledu.
"Ne mogu nabrojati koliko sam puta čula komentar da se vidi da radim u kuhinji, referirajući se na to da se po meni vidi da dobro i mnogo jedem. Naravno, smršavjela sam i zbog zdravlja jer sada možda još i ne, ali kasnije bi mi taj višak kilograma svakako došao na naplatu", dodaje Korčulanka radi sezonski radi u LD Restaurantu na Korčuli koji je petu godinu zaredom obranio Michelinovu zvjezdicu.
Najveći izazov joj je, priznaje, uskladiti poslovne obaveze s treninzima i prehranom."Svi znaju kakav je život nas profesionalnih kuhara. Duge smjene i nezdrava hrana najveći su nam izazov, a isti je slučaj bio i kod mene", kaže Željka kojoj motivacija nije uvijek na razini, ali je, kaže, disciplina ta koja joj ne dozvoljava da odustane.
"Svaki dan se osjećam drugačije, jedan dan sam više motivirana, drugi dan manje, a treći nisam uopće. No zato je tu disciplina koja me uvijek tjera naprijed. Naravno da u svakom procesu doživiš ružnih trenutaka i ponekad želiš odustati, ali u meni postoji ta neka luda želja i ustrajnost koja me uvijek vraćala na put. Posljednjih nekoliko mjeseci stalno slušam da sam skroz drugačija osoba, ljudi me na ulici ponekad ni ne prepoznaju, pogotovo oni koji me nisu vidjeli otkako sam krenula s mršavljenjem", dodaje Željka kojoj su obitelj i prijatelji velika podrška od samog početka, a na njezine uspjehe gledaju - kao na svoje.
"Rezultati su uvijek ti koji nas motiviraju, ali oni koji redovito treniraju razumjet će da je vrlo važan i sam osjećaj koji imam nakon treninga. To je zapravo nešto što nas drži i daje nam snage da ustanemo kad nismo motivirani. Nakon treninga uvijek osjećam kao da bih mogla osvojiti svijet i to me ujedno i inspirira na promjene - kuham zdraviju hranu i mnogo se kvalitetnije hranim", kaže naša sugovornica.
"Prije gotovo uopće nisam pila vodu već gazirana pića i sokove. Jedna od najvećih prekretnica bio mi je upravo taj prelazak sa sokova na vodu. Sada dnevno popijem i do tri litre vode, a želju za gaziranim uopće nemam. Što se tiče prehrane, promijenila sam gotovo 80 posto svog jelovnika. Iako pravim slastice još od malih noga, nikad nisam uživala u njihovom jedenju, ali zato sam slaba na slanu hranu kao što su grickalice i brza hrana. Brzu hranu sada sam zamijenila uravnoteženim obrocima koje nekad pripremim i dan ranije. Naravno da se tu i tamo ponekad počastim, ali umjereno - više ne pretjerujem. Tu sam možda i najponosnija jer sam, uz težak rad u kuhinji, svejedno uspjela izbalansirati kvalitetne obroke", priznaje Željka koja osim promjene jelovnika, redovito vježba.
"Na početku sam vježbala kod kuće, a kad sam se malo uhodala, krenula sam u teretanu. Vrijeme provedeno tamo ponekad mi vrijedi više nego razgovor sa psihijatrom. To je ono vrijeme u danu koje imam samo za sebe, mjesto gdje me nitko ne ometa. Uz to gotovo svaki dan odem u šetnju ili sama ili sa svojim društvom", zaključuje bivša polufinalistica Masterchefa Željka Bleuš.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....