Drugačija boja kose

 MUSTAFA YALCIN/AFP/PROFIMEDIA
Sasvim prirodan

Matt Dillon ne bori se protiv prirodnog izgleda, ohrabrio ga je primjer odvažnih kolega koji obožavaju svoju sijedu kosu

Novi izgled pokazao je u Cannesu gdje je stigao zbog svog novog filma "Being Maria" o glumici Mariji Schneider kojoj je život obilježio film "Posljednji tango u Parizu".

Novi izgled pokazao je u Cannesu gdje je stigao zbog svog novog filma "Being Maria" o glumici Mariji Schneider kojoj je život obilježio film "Posljednji tango u Parizu".

Prirodnu, sijedu kosu nisu prigrlile samo glumice Salme Hayek, Sarah Jessice Parker, Andie MacDowell, Helen Mirren - već i njihov kolega, Matt Dillon. Nije sasvim sijed, poput pet godina starije dobitnice Oscara, Jamie Lee Curtis, no ipak je uočljiva razlika u boji kose otprije i sada, kad 60-godišnji glumac bez ustezanja pokazuje da mu je kosa fino prošarana. Novim izgledom prvi put se pohvalio na broadwayskoj premijeri predstave "The Outsiders", a ovih dana s novi imidžem pohvalio se i u Cannesu.

Razlog zbog kojeg je s prirodnim izgledom ove godine "probio led" i na crvenom tepihu, njegov je novi film "Being Maria". Nekadašnji tinejdžerski idol koji se proslavio ulogama u filmovima za mlade "My Bodyguard", "Little Darlings", "Liar‘s Moon", u novom projektu što ga promovira u Cannesu - tumači ulogu Marlona Branda. Riječ je, zapravo, o biografskom djelu o francuskoj glumici Mariji Schneider poznatoj po erotskoj drami Bernarda Bertoluccija "Posljednji tango u Parizu" snimljenim s Brandom.

image

S filmskom partnericom Anamarijom Vartolomei i redateljicom Jessicom Palud

CHRISTOPHE SIMON AFP

Radnja razotkriva pozadinu filma iz 1972. godine, u kojem se nalazi i danas svima znana scena seksualnog odnosa, naknadno ubačena u scenarij. Danas je poznato da se scena u najmanju ruku nije svidjela Mariji Schneider: pokušala ju je izbjeći, no tada je imala tek 20 godina i nije se znala izboriti za sebe, sukobljena s filmskom ekipom koja ju je "pritiskala" snimiti scenu. Kasnije rekla da je tada bezobzirno iskorištena, što joj je obilježilo život. Budući da je i sam Brando nakon snimanja filma rekao "da se osjeća silovanim i izmanipuliranim", a ne samo mlada glumica, ne iznenađuje da se to Bertoluccijevo djelo danas smatra kontroverznim, koliko god Bertolucci bio vješt redatelj. O tome, pak, progovara film "Being Maria" čija je koautorica i redateljica francuska redateljica Jessica Palud dok naslovnu ulogu tumači Anamaria Vartolomei. Dakako, Matt Dillon pozirao je na crvenom tepihu s redateljicom i glumačkom partnericom, francusko-kanadskom dramskom umjetnicom, a tijekom promocije filma odvažno je pokazivao "prošaranu" frizuru.

Dodajmo i to da Matt Dillon nije jedino slavno lice koje se odvažilo pokazati - da gle čuda, sijedi. Prirodan izgled prihvatili su holivudski glumci Chris Pine, Patrick Dempsey, Hugh Grant, Jeffrey Dean Morgan, Pierce Brosnan, dok George Clooney već dugo "promovira" sijedu kosu i bradu, piše Men‘s Health.

Neke su se holivudske zvijezde borile protiv svojih sijedih poput Matt Damona, Tracee Ellis Ross, Charlize Theron, piše portal Buzznet, no posljednjih godina mnogi su prigrlili trend "sijeda je okej". Među njima su Jeffa Goldbluma, Kyle MacLachlan, Jon Bon Jovi, Steve Carell: izbrisali su stigmu sa sijede kose i učinili ju poželjnom i na crvenom tepihu.

Linker
23. lipanj 2024 10:36